Samanta Tīna gatavojas Eirovīzijai tam īpaši veltītā raidījumu ciklā

Aizvadītā gada konkursa “Supernova” uzvarētāja, dziedātāja Samanta Tīna, rūpīgi gatavojas tam, lai šogad maijā pārstāvētu Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Lai atrastu dziesmu, izveidotu dziesmai piemērotu šovu, sagatavotu skatuves tērpu un paveiktu vēl simtiem mazu un lielu lietu pirms uzstāšanās vairāku desmitu miljonu auditorijai, Latvijas Televīzija kopā ar Samantu Tīnu veido raidījumu ciklu “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu”. 

Kā jau iepriekš ziņots, Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka šī gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Piecas sērijas, kurās uzzināto apkopos un komentēs Ketija Šēnberga, secīgi izsekos visiem būtiskākajiem pieturpunktiem ceļā uz lielo Eirovīziju. Pirmā epizode ļaus ieskatīties dziesmu tapšanas “virtuvē” – Samanta izvēlējās mūziķu komandas, kas divu dienu muzikālā darbnīcā radīja savu redzējumu par to, kā būtu jāskan Samantas Eirovīzijas dziesmai. Otrajā sērijā Samanta atklās tērpa veidošanas aizkulises. Trešajā – eksperti un bijušie Eirovīzijas dalībnieki dalīsies savos viedokļos par to, kas ir Eirovīzijas uzvaras formula; ceturtajā – māksliniece atklās vairāk par to, kā top priekšnesums un tā horeogrāfija, savukārt noslēdzošā sērija būs veltīta dziesmas videoklipa tapšanai. 12. martā, raidījumu cikla pēdējās sērijas laikā, notiks arī dziesmas pirmatskaņojums un dziesmas videoklipa pirmizrāde!

“Es nemeklēju standarta Eirovīzijas klasiku! Es gribu palikt pie tā pārsteiguma, pie tā trakā. Es gribu, lai dziesmā ir kaut kas slavinošs, kults, tradīcijas, kad visi zina, ka iznāk Latvija! Es nerunāju par trejdekšņiem un Lielvārdes jostu; es runāju par kaut ko mūsdienīgās krāsās,” savā darba uzdevumā piecām mūziķu komandām pirmajā sērijā teiks Samanta.

Raidījumu cikla “Kā uzvarēt Eirovīzijā? Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu” pirmā sērija, kurā Samanta ļaus ielūkoties savas dziesmas tapšanas aizkulisēs, nonāks pie skatītājiem 12. februārī un būs turpmāk skatāms piektdienu vakaros pl. 21.00 LTV1 un REPLAY.lv. Portālā LSM.lv būs lasāmas intervijas ar bijušajiem Latvijas pārstāvjiem Eirovīzijā, kā arī cits papildu saturs par un ap Samantas ceļu uz lielo Eirovīziju.

Foto: LTV/Artūrs Martinovs

TOP Komentāri

avatar