Sācies pasaules čempionāts hokejā – bukmeikeri prognozē Krievijas uzvaru

Savas prognozes pirms gaidāmā čempionāta izteikuši arī Betsafe bukmeikeri. Sporta līdzjutējiem tiek piedāvāts ļoti plašs likmju klāsts. Izvēlēties un likt likmes tiek piedāvāts gan uz atsevišķu komandu spēlēm un sniegumu pasaules čempionā, gan uz čempionāta iznākumu kopumā. Ikvienam hokeja cienītājam atliek tikai izvēlēties savu favorīt komandu, uzlikt likmi un padarīt spēles vērošanu vēl interesantāku un aizraujošāku. Tas ir iemesls, lai patiesi justu līdzi savai iemīļotajai komandai!

Totalizators piedāvā iespēju līdzjutējiem apdomāt un uzlikt likmi uz hokeja čempionāta galīgo iznākumu, nosakot, kura no 16 komandām šogad iegūs pasaules čempiones titulu. Kādas ir bukmeikeru prognozes?

Likmju galvgalī, protams, ir ierastās pasaules TOP komandas, kas allaž visos starptautiskajos turnīros tiek pieskaitītas favorītu lokam – Krievija, Kanāda, Zviedrija, Somija, Čehija un ASV. Tieši kādai no šīm sešām komandām atbilstoši bukmeikeru prognozei ir lielākās izredzes izcīnīt pasaules čempiona titulu.

Par turnīra galveno favorīti bukmeikeri uzskata Krievijas komandu, piedāvājot ļoti augstu koeficientu uz iespējamo Krievijas uzvaru čempionātā – 2,85. Turpat netālu, protams, arī kanādieši. Iespējamība, ka Kanādas komanda iegūs pasaules čempionu titulu, tiek vērtēta ar koeficientu 4,20. Abām veiksmīgākajām valstīm pasaules hokeja vēsturē seko divas ļoti spēcīgās Skandināvijas komandas – Zviedrija un Somija. Uz zviedru uzvaru piedāvātais koeficients ir 6,00, bet uz somu iespējamo uzvaru mazliet zemāks – 7,00.

Hokeja tradīcijām bagātām Čehijas komandas uzvara tiek vērtēta ar koeficientu 10,00, savukārt ASV izlase, kas gan atšķirībā no visām iepriekšminētajām čempiona titulu nav ieguvusi jau vairāk nekā 50 gadus, tomēr arī šajā čempionātā tiek pieskaitīta favorītu lokam ar koeficientu 12,50.

Pārējo izlašu izredzes bukmeikeri novērtē jau krietni vien zemāk. Bukmeikeru ranga septītajā vietā ierindota Šveices izlase ar koeficientu 29,00. Pērn Šveicieši gan pārsteidza hokeja pasauli, Somijā un Zviedrijā notikušajā pasaules čempionātā aizcīnoties līdz pat finālam. Tomēr, kā redzams no bukmeikeru prognozes, šveicieši šajā čempionātā netiek pieskaitīti pārliecinošu favorītu lokam. Līdzīgi ir arī ar Slovākijas izlasi, kas pēdējos gados pasaules čempionātos nav demonstrējusi spožu sniegumu. Tādēļ arī šogad bukmeikeru piedāvātais koeficients uz slovāku uzvaru – tikai 35,00.

Ja minētās astoņas komandas pēc bukmeikeru prognozēm vēl ir pieskaitāmas kā vairāk vai mazāk reālas pretendentes uz uzvaru, tad pārējām astoņām komandām bukmeikeri šādas izredzes atvēl teorētiski un “uz papīra”. Šo komandu vidū ir arī Latvijas izlase, kas, protams, ir atbilstoši mūsu komandas spēkam un iepriekšējiem sasniegumiem.

Uz iespējamo Vācijas izlases uzvaru tiek piedāvāts koeficients 125,00, Norvēģijas uzvara tiek vērtēta ar koeficientu 200,00, savukārt Baltkrievijas, Dānijas un Latvijas iespējamā uzvara pasaules čempionātā – 250,00. Savukārt viszemāk gaidāmajā čempionātā tiek vērtētas Kazahstānas un Itālijas komandu izredzes. Koeficients uz šo komandu iespējamo uzvaru – 750,00.

Kā redzam no bukmeikeru prognozēm, komandu izredzes var sadalīt trijās kategorijās – favorīti, komandas, kuras var pārsteigt, kā arī komandas, kuras necīnīsies par medaļām. Pie favorītiem pieskaitāmas jau minētās sešas komandas – Krievija, Kanāda, Zviedrija, Somija, Čehija un ASV. Iespējamus pārsteigumus var sagaidīt no tādām komandām kā Slovākija un Šveice. Savukārt Vācijas, Norvēģijas, Baltkrievijas, Dānijas, Latvijas, Itālijas un Kazahstānas izredzes pēc bukmeikeru domām ir stipri teorētiskas. Taču viena lieta ir prognozes. Kā būs patiesībā – redzēsim, sekojot līdzi pasaules čempionāta spēlēm. Būs interesanti!

 

TOP Komentāri

avatar