Sācie darbs pie rokoperas „KAUPĒN, MANS MĪĻAIS” jauniestudējuma koncertuzveduma versijas

Sācies darbs pie Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes leģendārās rokoperas „KAUPĒN, MANS MĪĻAIS” jauniestudējuma koncertuzveduma versijā.

Ir pagājuši 20 gadi kopš rokoperas pirmā iestudējuma Liepājas teātrī, taču vēsturiskais stāsts par sabiedrības apjūsmoto noziedznieku savu aktualitāti nav zaudējis arī šodien. Kas ir mūsu varoņi? Vai ar mediju palīdzību par tādu sabiedrības acīs var kļūt ikviens, neatkarīgi no viņa nodomiem un rīcības?  Ir laiks šodienas acīm palūkoties uz Māras Zālītes dzejā un Jāņa Lūsēna mūzikā iekodētajiem vēstījumiem.

Jauniestudējumā Dzejnieka lomā atkal redzēsim Zigfrīdu Muktupāvelu, kurš šo sauc par savu mūža lomu. Kaupēns būs jaunais un talantīgais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, kura aktiermeistarība, skatuviskais šarms un dziedātāja talants zibensātrumā iekarojis skatītāju, jo īpaši – daiļā dzimuma sirdis. Mātes lomā iejutīsies Anmary, bet Kaupēna mīļotās meitenes Vallijas lomai koncertuzveduma radošā komanda izsludina atlasi, vēloties atrast pavisam jaunu un plašākai publikai vēl nezināmu dziedātāju – meiteni vecumā no 18 līdz 23 gadiem.

Lai piedalītos atlasē, pretendentēm līdz 26.jūnijam jāaizpilda pieteikuma anketa un  patstāvīgi jāsagatavo divas dziesmas no izrādes. Anketa, dziesmu pavadījums un nošu materiāls atrodams „Producentu Grupas 7” mājas lapā – www.grupa7.lv Noklausīšanās notiks 1.jūlijā Rīgas kinostudijā, un tajā piedalīsies komponists Jānis Lūsēns, dzejniece Māra Zālīte, režisore Paula Pļavniece, producents Aigars Dinsbergs u.c. Tiks vērtētas ne vien meiteņu vokālās dotības, bet arī personības atbilstība Vallijas tēlam un aktiermeistarības iemaņas. Plašāka informācija  – mājas lapā.

rpt

Koncertuzvedumu “Kaupēn, mans mīļais” veido „Producentu Grupa 7”. Tā pirmizrāde notiks 15. februārī Vidzemes koncertzālē Cēsis, pēc tam koncerti sekos Rīgā, Alūksnē, Rēzeknē, Jelgavā un Liepājā. Jauniestudējumā piedalīsies arī Juris Bartkevičs, Akvelīna Līvmane, Katrīne Pasternaka, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, paplašināts instrumentālistu sastāvs Jāņa Lūsēna vadībā, Rīgas Doma kora skolas Mūziklu un Džeza nodaļas audzēkņi u.c.

Kā uzsver režisore Paula Pļavniece, „necentīsimies atjaunot to, kas jau bijis, bet gan dosim iespēju novērtēt aizgājušo un salīdzinājumam paraudzīties uz esošo, lai saprastu, ko šis stāsts mums vēsta par cilvēku un viņa izdarītajām izvēlēm cauri laikiem”.

Savulaik Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokopera “Kaupēn, mans mīļais” Liepājas teātrī piedzīvoja galvu reibinošus panākumus daudzu gadu garumā. Izrāde un tās veidotāji saņēmuši virkni teātra un mūzikas balvu, bet libreta un mūzikas autoru kopdarbs iekļauts Latvijas Kultūras kanonā.

Informāciju sagatavoja: Maija Tālberga

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar