Saakašvili pasniedz Vaiderei augstu Gruzijas apbalvojumu

Piešķirot I.Vaiderei augsto valsts apbalvojumu, prezidents pateicās par viņas darbu Gruzijas tuvināšanā Eiropas Savienībai un ieguldījumu demokrātijas stiprināšanā šajā valstī.

“Esmu ļoti gandarīta, ka mans darbs ir izpelnījies tik augstu novērtējumu,” saņemot apbalvojumu, teica I.Vaidere, uzverot, ka arī turpmāk strādās pie ES un Gruzijas sadarbības stiprināšanas. “Esam paveikuši lielu darbu un esmu gandarīta, ka 85% gruzīnu jau tagad savu nākotni vēlas saistīt ar ES. Šobrīd jo īpaši svarīgi, lai Gruzijai piedāvājam stabilu ekonomisko un politisko garantu,” tā I.Vaidere.

Jāpiebilst, ka Latvijai ar Gruziju ir izveidojusies laba ekonomiskā un kultūras sadarbība, kā arī sniedzam gruzīniem atbalstu Eiropas un transatlantiskajā integrācijā. Bez tam Latvijai būtiski, ka, diversificējot Eiropas gāzes piegādi, Gruzija ar laiku kļūs par nozīmīgu Eiropas enerģētikas tranzītvalsti.

Augsto valsts apbalvojumu piešķir par īpašiem nopelniem valsts un nācijas labā. Tas nosaukts pirmās Gruzijas karalienes, Tamāras vārdā, kuras valdīšanas laikā valsts piedzīvoja “Zelta laikmetu”.

Foto:Ineses Vaideres birojs

TOP Komentāri

avatar