RSAC “Gaiļezers” iemītniece svin 100 gadu jubileju

Rīgas sociālās aprūpes centra “Gaiļezers” iemītniece Klavdija Nusova tika sumināta  100 gadu jubilejā.

Gaviļniece dzimusi 1921.gada 17.jūlijā Baltkrievijā, skolotāju ģimenē.  Aptuveni pēc 1945. gada pārcēlās uz Rīgu, kur satika savu vīru. Tika nodibināta ģimene, kurā piedzima dēls. Rīgā savas darba gaitas uzsāka VEF rūpnīcā, kur arī strādāja līdz pensijai. Darba gaitā K. Nusovai, tika piešķirts patents Telefonsakaru jomā. K. Nusovai ir divi mazbērni, un viens mazmazbērns. Pirms diviem gadiem K.Nusova kļuva par RSAC “Gaiļezers’ iemītnieci. 

Šodien līdzās RSAC “Gaiļezers” apsveikumiem, K.Nusova saņēma arī Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa apsveikumu ar stipras veselības vēlējumiem.

Rīgas pašvaldība piešķir pabalstu 150 eiro apmērā, ko saņem visas personas Rīgā, kuras sasniegušas 100 un vairāk gadu. 2020. gadā pabalstu saņēma 90 rīdzinieki, bet 2021. gada pirmajā pusgadā  – 34 rīdzinieki.

Pabalstu 100 un vairāk gadus sasniegušās personas saņem atbilstoši personas deklarētajai pamata dzīvesvietai Rīgas administratīvajā teritorijā. Pabalstu piešķir, nepieprasot iesniegumu, un to izmaksā tajā mēnesī, kad persona sasniedz 100 vai vairāk gadu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar