RPIVA iegūst tiesības piešķirt doktora zinātniskos grādus pedagoģijā

Tiesību aktos noteiktā kārtība paredz, ka doktora zinātniskā grāda piešķiršanas tiesības augstskolām deleģē MK pēc Latvijas Zinātnes padomes (LZP) atzinuma. Iepazīstoties ar augstskolas iesniegto informāciju un izvērtējot dokumentus, LZP šā gada 17.oktobra sēdē atbalstīja promocijas tiesību deleģēšanu RPIVA pedagoģijas nozarē. Pamatojoties uz LZP atzinumu, attiecīgo grozījumu noteikumos sagatavoja Izglītības un zinātnes ministrija.

Promocijas tiesības konkrētā zinātnes nozarē var deleģēt augstskolai, ja tā atbilst šādiem nosacījumiem – augstskolā tiek īstenota zinātnes nozarei atbilstoša doktorantūras studiju programma, programmas īstenošanā iesaistīti vismaz trīs LZP apstiprināti eksperti un LZP ir sniegusi atzinumu par iespēju augstskolai deleģēt promocijas tiesības attiecīgajā zinātnes nozarē.

Noteikumu projekts “Grozījums Ministru kabineta 2005.gada 27.decembra noteikumos Nr.1000 “Noteikumi par doktora zinātniskā grāda piešķiršanas (promocijas) tiesību deleģēšanu augstskolām”” šodien apstiprināts MK sēdē. Ar to iespējams iepazīties MK mājaslapā: http://mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40305682

TOP Komentāri

avatar