Robežsargi izņem vairāk kā 5,5 miljoni kontrabandas cigaretes

Šā gada 20. maijā Sventes pagastā robežsargi aizturēja organizētu grupu, kas nodarbojās ar muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijā kontrabandas ceļā, un izņēma vairāk kā 5,5 miljoni kontrabandas cigaretes.

Naktī no otrdienas uz trešdienu par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijā kontrabandas ceļā, kas izdarīts organizētā grupā un lielā apmērā, uzsāktā kriminālprocesa ietvaros robežsargi Sventes pagastā kādā viensētā aizturēja deviņas personas, astoņus Latvijas valsts piederīgos un vienu Baltkrievijas pilsoni, kravas automašīnas šoferi, un, veicot kratīšanu saimniecības ēkā esošajā kravas automašīnā un piekabē, konstatēja 5 675 180 visdažādāko marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Automašīna Latvijā ar paslēptu cigarešu kravu saules bateriju konstrukcijās ieceļoja Latvijā vien nepilnu dienu iepriekš. Trīs no aizturētajām personām ar tiesneša lēmumu tika apcietinātas Kriminālprocesa likuma kārtībā, pērējiem likumpārkāpējiem piemēroti citi ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

TOP Komentāri

avatar