Rihards Dubra radījis mūziku filmai par Latgales partizāniem

Filma ir veidota doku-art žanrā, kurā dokumentāli notikumi ir interpretēti inscenējuma formā. Vēstījuma struktūru veido arī vēsturiski dokumenti un fotogrāfijas. Filmas scenārija autors un režisors ir Normunds Pucis, kuram šī ir pirmā pilnmetrāžas filma.

Dažādu Latvijas teātru aktieri atveido filmas varoņus, kuri ir reālas vēsturiskas personas. Priestera Antona Juhņeviča lomā ir aktieris Varis Piņķis, čekas vecākā leitnanta Longina Avdjukeviča – aktieris Vilis Daudziņš, LTS(p)A štāba priekšnieka – aktieris Edgars Samītis, Jaunais Rīgas teātris. Arhibīskapu Springoviču atveido Dailes teātra aktieris Juris Bartkevičs, Vili Lāci – Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts, Jāni Klimkānu –Teātra Observatorijas aktieris Andris Bulis, skolotāju Vilcānu – Nacionālā teātra aktieris Juris Jope, Jāni Franci Klimkānu – Valmieras teātra aktieris Rihards Rudāks. Tāpat filmā piedalās Daugavpils teātra aktieri – Ritvars Gailums, Egils Viļumovs, Māris Korsietis un Valdemārs Karpačs. Kopā ar profesionāļiem filmā piedalās cilvēki, kuriem šī ir pirmā kino pieredze.

Filmā ir iekļautas vairākas bruņotu sadursmju epizodes, kuru rekonstrukcijas tika īstenotas ar biedrības „Latviešu karavīrs” atbalstu. Lai labāk varētu izjust notikumu dinamiku, kauju epizodes tika filmētas dokumentālā stilistikā. Filmas operators-inscenētājs ir Andrejs Verhoustinskis un operators Oto Ailts.

Filmēšana tika veikta rekonstruēto notikumu īstajās norises vietās Latgalē un Rīgā, kā arī Ogres, Ikšķiles un Tērvetes lauku teritorijās. Šā gada februārī tika filmētas pēdējās dokumentālās filmas epizodes. Filmu paredzēts pabeigt 2014. gadā un tās plānotā hronometrāža ir 90 min.

Patreiz tiek meklēti līdzekļi filmas pabeigšanai – montāžas, krāsu korekcijas un ieskaņošanas darbiem.

Filma top ar Valsts Kultūrkapitāla Fonda, Ogres un Ikšķiles pašvaldību, Vārkavas novada domes, A/S „Latvijas Dzelzceļš”, biedrības „Latviešu karavīrs”, A/S „Latgales Piens”, Arendoles pils muzeja un citu atbalstītāju finansiālu atbalstu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar