Rīgas Ukraiņu vidusskolā atklāta akcija “Bērni zīmē nākotnes Ukrainu”

Turpinoties “Ukrainas nedēļai” galvaspilsētā, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un vicemērs Edvards Smiltēns kopā ar Ukrainas vēstnieku Oleksandru Miščenko trešdien, 16. februārī, apmeklēja Ukraiņu vidusskolu un atklāja akciju “Bērni zīmē nākotnes Ukrainu”.

Amatpersonas tikās ar bērniem un pārrunāja aktuālo situāciju, uzsverot, ka patlaban ir svarīgi būt vienotiem un kopā parādīt, ka mēs visi esam pret karu. Tāpēc tagad tiek atklāta bērnu zīmējumu akcija, kurā aicināti piedalīties visu Rīgas skolu bērni, veltot savus zīmējumus un novēlējumus Ukrainai. Zīmējumi tiks svinīgi nodoti Ukrainas vēstniekam un nosūtīti uz Ukrainu.

O. Miščenko uzsvēra, ka pateicas Latvijai un Rīgai par sniegto sirsnīgo atbalstu Ukrainai šajās trauksmainajās dienās. Viņš atzīmēja, ka Latvija ir maza valsts, bet ir gatava sniegt savu palīdzību citiem, kas ir īpaši svarīgi laikā, kad ne katra no lielajām valstīm paudusi vēlmi sniegt šādu atbalstu.

Skolas direktore Lidija Kravčenko pateicās par Rīgas pašvaldības palīdzību skolas uzturēšanā un uzsvēra, ka šīs skolas loma nav tikai kā izglītības iestādei, bet tā arī veicina skolas bērnu – ne tikai ukraiņu, integrāciju Latvijas sabiedrībā un palīdz apgūt latviešu valodu.

Tikšanās laikā amatpersonas vienojās, par tālāko sadarbību nākotnē – ņemot vērā sarežģīto situāciju, Rīgas pašvaldība un Ukraiņu vidusskola gatavosies imigrācijas pieaugumam un patvēruma meklētāju uzņemšanai. Tāpat iecerēts palīdzēt ukraiņu bērniem, kas cietuši no kara, rīkojot vasaras nometnes.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis uzsvēra, ka ļoti novērtē skolas darbu, palīdzot bērniem iejusties sabiedrībā. “Turpināsim atbalstīt skolu un mūsu Ukrainas draugus. Ar vēstnieku Oleksandru Miščenko jau esam sākuši meklēt praktiskus risinājumus, ko Rīga var sniegt Ukrainai, un īpaši Ukrainas bērniem,” norādīja M. Staķis.

“Labs piemērs ir lipīgs. Sekojot mūsu piemēram, Ukrainas karogu pacēla Viļņas pašvaldība, bet šodien to izdarījušas daudzas citas pašvaldības. Protams, mēs nezinām, vai varam novērst karu, bet, rīkojoties kopā, šīs izredzes palielinās. Kopā varam izdarīt lielus darbus,” sacīja E. Smiltēns.

Jau vēstīts, ka Rīgā šonedēļ pasludināta “Ukrainas nedēļa”, kuras laikā ar dažādiem pasākumiem Latvijas galvaspilsēta pauž atbalstu Ukrainas suverenitātei un integrācijai Eiropā.

Pirmdien pie Rīgas domes ēkas pacēla Ukrainas karogu un rātsnamu izgaismoja šīs valsts nacionālajās krāsās, savukārt otrdien plkst. 19 Doma baznīcā notika dievkalpojums “Aizlūgums par Ukrainu”.

Ceturtdien, 17. februārī, plānota akcija “Karogs par mieru Ukrainā” Brīvības pieminekļa laukumā, bet svētdien, 20. februārī, no plkst.12 līdz 18 notiks sveču iedegšana Ukrainas vēstniecības pagalmā, Kalpaka bulvārī 3.

Šomēnes aprit 30 gadi, kopš nodibinātas Ukrainas un Latvijas diplomātiskās attiecības. Kopā ar Latviju, Rīga nelokāmi atbalsta Ukrainas suverenitāti un integritāti Eiropā.

Pasludinot “Ukrainas nedēļu”, Rīga izrāda solidaritāti un dod signālu ukraiņu tautai, tāpat kā visai pasaulei, ka Ukraina nav viena savā cīņā par neatkarības aizstāvēšanu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar