Rīgas pedagogiem streika dienā darba samaksu segs no pašvaldības līdzekļiem

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga, uzrunājot Rīgas domes deputātus, norādīja, ka streikotāji prasa pilnveidot pedagogu darba samaksas jauno modeli un aicina nākamajam gadam rezervētos 9 miljonus eiro izlietot, lai uzlabotu darba samaksas nosacījumus pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem  un atbalsta personālam, kā arī  mazo izglītības iestāžu (izglītojamo skaits ir līdz 100) pedagogiem un nepieļautu darba samaksas pasliktināšanu nozarē strādājošajiem, respektīvi, nedrīkst samazināt  esošās algas daļai pedagogu, lai paaugstinātu atalgojumu citiem. Tāpat arodbiedrība prasa palielināt finansējumu  zinātnes un augstākās izglītības darbinieku darba samaksai. Arodbiedrības līdere atzinīgi novērtēja pašvaldības ieguldījumu izglītībā un sportā.

Streiku organizē LIZDA padome, kura ir izplatījusi arī brīdinājuma streika norises kārtību. Tajā minēti vairāki punkti, kas attiecas uz streika dalībniekiem un izglītības iestāžu darbu. Viens no tiem nosaka, ka streika dalībnieki nodrošina to bērnu nodarbināšanu, kuri streika dienā būs ieradušies izglītības iestādē, un atbild par šo bērnu veselību un dzīvību. Bērnudārzi un skolas būs atvērtas, taču mācību process var arī nenotikt. Bērni skolās tiks pieskatīti, dārziņos viņus pabaros un noliks gulēt pusdienlaiku.

„Aicinu vecākus pret streiku izturēties ar cieņu un izpratni. Skolotāji cīnās par savām tiesībām saņemt pienācīgu algu par to, ka māca mūsu bērnus,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

TOP Komentāri

avatar