Rīgas pašvaldības policija regulē iedzīvotāju plūsmas intensitāti izgaismotajā Biķernieku meža takā un Anniņmuižas parkā

Lai rūpētos par epidemioloģisko ierobežojumu un iedzīvotāju fiziskās distancēšanās prasību ievērošanu, kā arī sabiedrības veselību, Rīgas pašvaldības policijas darbinieki izgaismotajā Biķernieku meža pastaigu takā un Anniņmuižas parkā regulē iedzīvotāju plūsmu.

 Izgaismojums Biķernieku meža takā un Anniņmuižas parkā turpinās darboties. Kā ziņots, abās pastaigu vietās svētku izgaismojums apskatāms jau no plkst. 12.00 līdz 22.00, lai ikvienam apmeklētājam būtu iespēja izvēlēties sev izdevīgāko pastaigas laiku.

Vienlaikus Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju izstrādājusi vadlīnijas, lai nodrošinātu fiziskās distancēšanās prasības, kā arī citu epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu svētku noskaņā izgaismotajās vietās.

 Lai nepieļautu  drūzmēšanās risku, šajās vietās dežurē Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, kuri regulē cilvēku plūsmu. Ja pastaigu vietās būs sasniegts maksimāli pieļaujamais cilvēku skaits, policijas darbinieki citus apmeklētājus takā neielaidīs, lūdzot atgriezties laikā, kad šo vietu apmeklēšana atbildīs epidemioloģiskās drošības prasībām. 

 Tāpat policijas darbinieki turpinās brīdināt iedzīvotājus par masku valkāšanas nepieciešamību Biķernieku meža takā, Anniņmuižas parkā un citās izgaismotajās vietās Rīgas apkaimēs. Ja cilvēku skaits pastaigu takā tuvosies maksimāli pieļaujamam apmēram, apgaismojums Biķernieku alejā tiks ieslēgts zemākā intensitātē.

 Rūpējoties par sabiedrības veselību, drošības vadlīnijas izstrādātas arī citās svētku noskaņā izgaismotajās vietās Rīgas pašvaldībā.

Izgaismotie svētku parki būs apskatāmi katru dienu līdz 10. janvārim, bet projektu organizatori aicina ikvienu pastaigas baudītāju ievērot valstī noteikto 2 metru distancēšanos, lietot mutes un deguna aizsargmaskas, būt atbildīgiem pret sevi un citiem. Lielas drūzmēšanās gadījumā var nākties pārtraukt svētku apgaismojumu parkos.

 Rīgas dome lūdz iedzīvotājus šajā situācijā būt saprotošiem, un ievērot nedrūzmēšanās prasības. Novēlam priecīgu un gaišu šo svētku laiku!

TOP Komentāri

avatar