Rīgas pašvaldības policijā izveidota Instruktoru vienība

Vienībā apvienoti 54 darbinieki, kuri lielai daļai apmācību veltījuši savu brīvo laiku un parādījuši sevi kā perspektīvus mentorus. Kā liecina vienības nosaukums, šie darbinieki vēlāk kļūs par instruktoriem, kuri apmācīs jaunos RPP darbiniekus.

Instruktoru vienība izveidota šā gada sākumā un ir viens no RPP attīstības virzieniem, proti, vienība, kurā apvienoti 60 darbinieki, tiek apmācīti darbam paaugstinātas psiholoģiskās un fiziskās spriedzes apstākļos, cerot, ka šīs iemaņas praksē nekad nebūs jāpielieto. Prezentācijas laikā jaunā vienība demonstrēja pūļa kontroles, šaušanas un tuvcīņas taktiku, tomēr jāpiebilst, ka šīs nav vienīgās zināšanas, kuras apgūst vienības pārstāvji.

Pašlaik no 60 vietām, kas ir vienībā, nokomplektētas ir 54, turklāt četras dalībnieces vienībā ir sievietes. Jaunizveidotajā Instruktoru vienībā apvienojušies darbinieki no visām RPP struktūrvienībām un ikdienā katrs no viņiem veic citus pienākumus – kāds patrulē pa ielām, cits strādā pie izglītības iestādes vai strādā par glābēju Rīgas peldvietās. Dalība vienībā policistus no ikdienas pienākumiem neatbrīvo, bet gan tieši otrādi – vienībā apvienojušies tie policisti, kuri apmācībām ir gatavi veltīt arī savu brīvo laiku.

“Šodien demonstrētās iemaņas ir neraksturīgas pašvaldības policijai, taču arī tās ir svarīgas, ja vēlamies sasniegt profesionālu rezultātu. Piemēram, izpratne darbā masu nekārtībās, dos iespēju sniegt kvalitatīvāku atbalstu Valsts policijai potenciālos grautiņus, taču mēs ceram, ka šīs zināšanas dzīvē pielietot nebūs nepieciešams,” norāda RPP Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Jevgēņijs Platais.

“Šīs Instruktoru vienības izveidošana ir ārkārtīgi svarīgs solis Rīgas pašvaldības policijas attīstībā, lai varētu labāk nodrošināt kārtību pilsētā. Tomēr ceru, ka šīs iegūtās specifiskās iemaņas mūsu policistiem nekad nebūs jāpielieto un huligāni nevēlēsies tās pārbaudīt,” uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar