Rīgas būvvalde lūdz sākt kriminālprocesu

Rīgas pilsētas būvvalde lūgusi Valsts policiju izvērtēt Aleksandra Mirska izplatītos paziņojumus plašsaziņas līdzekļiem, apzināti sniedzot klaji nepatiesu informāciju, ka, pēc A. Mirska vārdiem, “daži vadoši darbinieki Rīgas domē pēdējo pāris diennakšu laikā izņēmuši un pielabojuši dokumentus, kas saistīti ar tirdzniecības centra Maxima būvniecību Zolitūdē”.

Būvvalde norāda, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, būvprojektus izstrādā ne mazāk kā trīs eksemplāros. Pirmo eksemplāru – būvprojekta oriģinālu – glabā projektētājs likumā “Par arhīviem” noteiktajā kārtībā, otro eksemplāru – būvniecības kopiju ar saskaņojumu oriģināliem – projektētājs iesniedz būvvaldē glabāšanai arhīvā, bet trešo kopiju projektētājs nodod pasūtītājam.

Rīgas būvvalde informē, ka kopš šī gada 21.novembra dokumentācija saistībā ar būvniecību Priedaines ielā 20 nav izsniegta un nevarēja būt izsniegta trešajām personām, tostarp Rīgas domes amatpersonām, kā arī tajā nav veikti nekādi labojumi vai papildinājumi. Būvvalde norāda, ka tās arhīvā esošajā dokumentācijā nav iespējams veikt labojumus, jo tie būtu acīmredzami, salīdzinot ar pārējiem būvprojekta eksemplāriem, tajā skaitā tiem, kurus Valsts policija ir izņēmusi no projektētāja arhīva.

Būvvaldes ieskatā šādi paziņojumi ceļ neslavu Rīgas pašvaldībai, jo A. Mirskis apzināti plašsaziņas līdzekļos izplatījis nepatiesus, pašvaldību un tās amatpersonas apkaunojošus izdomājumus un ar savām darbībām veicis Krimināllikuma 157. pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu. Tādējādi Rīgas būvvalde lūdz policiju uzsākt kriminālprocesu pret A. Mirski par neslavas celšanu plašsaziņas līdzekļos.

Aleksandrs Mirskis ir Latvijas politiķis. Pašlaik ir Eiropas Parlamenta deputāts. Pazīstams arī kā dziesmu autors un izpildītājs.

Absolvējis Kauņas Politehnisko institūtu. Pēc tam strādājis dažādos būvniecības uzņēmumos. Laikā no 2001. līdz 2005. gadam A. Mirskis bija Rīgas mēra padomnieks. 2006. gadā ticis ievēlēts 9. Saeimā no “Saskaņas Centra” saraksta. 2009. gadā tika ievēlēts Eiropas Parlamentā, ir Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupas pārstāvis. Darbojas Ārlietu komitejā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar