RIGA Reggae aicina lasīt starp rindām

Latvijas aktīvākā regeja grupa RIGA REGGAE jauno gadu iesāk izdodot kompozīcijas “Māri Kur Anna” video klipu un aicina cilvēkus “lasīt starp rindām”. “Filologi pēdējā laikā sūdzas, ka cilvēku lasītprasme ir stipri degradējusies, un tie nespējot tekstu uztvert tēlaini – lasīt starp rindām. Šis ir mūsu mēģinājums atgādināt cilvēkiem par lasīšanu starp rindām, kas savu augstāko punktu sasniedza Padomju laikā. Tad tā bija vienīgā iespēja izteikt sabiedrībai savas patiesās domas, vēlmes un idejas,” – tā dziesmas ideju skaidro grupas līderis Horens Stalbe.

Vienlaikus, grupa RIGA Reggae, izrāda prieku par Regeja mūzikas iekļaušanu UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, atzīstot to par nozīmīgu elementu starptautiskajā “sarunā” par tādiem jautājumiem kā netaisnība, pretošanās, mīlestība un cilvēcīgums.
Dziesma “Māri Kur Anna” tapusi grupai RIGA Reggae sadarbojoties ar mūziķiem – domubiedriem Mārtiņu Burkevicu, Uldi Vanagu, Vladimiru Barišņikovu, Arti Orubu, Kristapu Vanadziņu un DJ KRII.
Savukārt, par dziesmas videoversiju parūpējušies grupas nu jau ilggadējie sadarbības partneri, arī grupas dalībnieki, fotogrāfs GarJānis un multimākslinieks Ēriks Saksons.
Apvienība RIGA Reggae sevi uz skatuves pieteica 2014. gadā, un kopš tā laika kļuvusi par aktīvāko sava žanra pārstāvi Latvijā. Grupa parasti muzicē sešu vīru sastāvā, izpildot gan savas, gan citu autoru kompozīcijas. Nereti projekta līderi Horens un Speiss sniedz akustiskus koncertus, kā arī abi ir aktīvi dīdžeji, kuri atskaņo regeju dažādos pasākumos un klubos.

Video klipa prezentācija norisināsies 12. janvārī klubā “Četri Balti Krekli”.

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar