Rīgā pasniegs Gada balvu kultūrā “Baltais zvirbulis”

Otrdien, 9. aprīlī, plkst. 15.00 Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” (Amatu iela 5) pasniegs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Gada balvu kultūrā “Baltais zvirbulis”. Balvu piešķir, lai izteiktu atzinību un apbalvotu Rīgas pašvaldības kultūras darbiniekus un sadarbības partnerus par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu Rīgā. Balvas pasniegs Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite.

Nominācijā “Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” šogad balvu saņems Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas skolotāja Dagnija Gailīte par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu mūzikas pedagoģijas jomā.

Balvu nominācijā “Rīgas pilsētas pašvaldības kultūras iestādes darbinieks” saņems Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” direktore Līga Miķelsone par veiksmīgu un kvalitatīvu kultūras projektu realizāciju.

“Balto zvirbuli” nominācijā “Rīgas pilsētas pašvaldības bibliotēkas darbinieks” piešķirs Rīgas Centrālās bibliotēkas projekta “Izstāde un katalogs “100 grāmatas bērniem”” radošajai grupai – Dzidrai Šmitai, Ingūnai Strangai, Evitai Hofmanei, Zintai Geršmanei, Renātei Šidlovskai, Agrai Turlajai un Laimai Braunai-Gelbei par veiksmīgi īstenoto projektu.

Savukārt nominācijā “Amatiermākslas kolektīva vadītājs” balvas saņems Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” deju ansambļa “Daiļrade” mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne par mākslinieciski augstvērtīgu jaunradi un sasniegumiem latviešu skatuviskās dejas attīstībā 2018. gadā un Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” folkloras deju kopas “Rīgas Danču klubs” vadītājs Valdis Putniņš par nemateriālā kultūras mantojuma popularizēšanu un ieguldījumu tradicionālo danču vakaru rīkošanā Rīgā.

Nominācijā “Rīgas pilsētas pašvaldības mūzikas un  mākslas skolu darbinieks” balva tiks pasniegta Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas skolotājai, jaunāko klašu pūtēju orķestra diriģentei Katrīnai Kivleniecei par pūtēju orķestra sasniegumiem un nozīmīgu pedagoģisko darbu 2018. gadā.

“Baltais zvirbulis” allaž tiek pasniegts par kvalitatīvu un plašu mērķauditoriju aptverošu kultūras projektu īstenošanu. Nominācijā “Sadarbības projekts” balvas piešķirs Vides mākslas objekta “Goda vārti” radošajai grupai – Visvaldim Asarim, Kasparam Eglītim un Mārim Kalvem par inovatīva projekta realizāciju pilsētvidē, veltījumu Latvijas valsts simtgadei. Balvu saņems arī Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Guntis Gailītis par īstenotajiem Rīgas Latviešu biedrības 150. jubilejas gada projektiem un Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA1) dibinātāja Agnija Mirgorodska par kvalitatīvu Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles projekta īstenošanu un nozīmīgu ieguldījumu kultūras starptautiskās aprites veicināšanā.

Balvu nominācijā “Sadarbība kultūras procesa atspoguļošanā” iegūs Latvijas Televīzijas žurnāliste un producente Ilze Strenga par kvalitatīvu un sabiedrību informējošu kultūras sižetu veidošanu un Orķestra “Rīga” koncertu atspoguļojumu Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma”.

Balvu „Baltais zvirbulis” veidojis mākslinieks Aigars Bikše un to pasniedz jau no 2004. gada.

 

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments

TOP Komentāri

avatar