Rīgā jau desmito reizi pasniegtas Jaunatnes līdzdalības balvas

Izvērtējot nevalstisko organizāciju ieguldījumu jauniešu attīstībā un viņu nozīmi galvaspilsētā un sabiedrībā kopumā aizvadītā gada laikā, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) septiņās nominācijās godinājis jaunatnes organizācijas.

Balvu nominācijā “Zelta partneris” pasniedza biedrībai “KID Alumni” par kvalitātē un vērtībās balstītu mērķtiecīgu darbu jaunatnes jomā un ilggadēju sadarbību ar RD IKSD. Tikmēr par iekļaujošu un līdzdalību veicinošu darbu ar jauniešiem nominācijā “Uzlecošā zvaigzne” balvu ieguva biedrība “Active Rainbow”. Savukārt par jauniešu personības izaugsmes un līderības veicinošas vides radīšanu tika godināta biedrība “Latvijas Burāšanas mācību asociācija”, kas saņēma balvu nominācijā “Līderu inkubators”.

Pasniegtas arī četras atzinības: nodibinājumam “Bruņurupucis” un viņu partnerim “Dzīves oāze” nominācijā “Labākai dzīvei” par radošiem risinājumiem iekļaujošas un iedrošinošas vides radīšanā darbam ar sociālā riska grupas bērniem un jauniešiem; biedrībai “Resiliences centrs” nominācijā “Drosme ieraudzīt” par uzņēmību ielu jaunatnes darba attīstībā un atbalstu mazāk aizsargātām bērnu un jauniešu grupām; nodibinājumam “Baltijas Reģionālais fonds” un viņu jauniešu studija “Bambuss” nominācijā “Nezūdoša enerģija” par ilggadēju, radošu, mērķtiecīgu un jaudīgu darbu jaunatnes jomas stiprināšanā, kā arī biedrībai “Piedzīvojuma gars” nominācijā “Digitālais izaicinājums” par jauniem, radošiem risinājumiem jauniešu digitālo prasmju veicināšanā.

Sveicēju vidū bija Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka, Rīgas domes deputāte Justīne Panteļējeva, RD IKSD direktors Māris Krastiņš un pārstāvji no RD IKSD Jaunatnes nodaļas. Arī dažādu Rīgas NVO pārstāvji bija sagatavojuši video sveicienu laureātiem, tādējādi patīkami pārsteidzot nozares kolēģus.

Katru gadu Jaunatnes līdzdalības balva ir jauno mākslinieku autordarbi. Šoreiz tās veidošana tika uzticēta tēlniekam Gatim Erdmanim.

Par muzikālo noformējumu gādāja māsas Dimantas – Katrīna un Laima. 

Rīgas jauniešu centrs “Kaņieris” ir iespēju telpa Rīgas jauniešiem un viņu organizācijām, kur gūt zināšanas, prasmes un veidot savstarpējo sadarbību. Jauniešu centra uzdevums ir radīt un ikdienā uzturēt iekļaujošu, labvēlīgu un sadarbībai atvērtu vidi.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar