Rīgā iedegtas Ziemassvētku egles; pilsēta sācies svētku gaidīšanas laiks

Kā katru gadu, jau tradicionāli līdz ar Pirmo adventi galvaspilsētā iedegtas Ziemassvētku egles un sācies svētku gaidīšanas laiks ar koncertiem, uzvedumiem, izstādēm un svētku gaismiņās rotātu pilsētvidi.

“Svētku sajūtu pilsētā – gan centrā, gan apkaimēs – paliks līdz pat janvārim! Visbrīnumainākais notikums posmā ir Ziemassvētki, kuru priekpilnā, miera un gaišuma piepildītā gaidīšana sākas šovakar – kopā ar pilsētas galveno svētku eglīšu uzmirdzēšanu. Novēlu, lai rīdziniekiem un pilsētas viesiem šis notikums kļūtu par vienu daudziem Ziemassvētku mazajiem priekiem un brīnumiem!” – tā, ieslēdzot svētku eglīšu apgaismojumu, uzsvēra Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Svētku gaidīšanas laikā rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs pašvaldības sarūpētas trīs galvenās egles, kas rotāsies Doma laukumā, Rātslaukumā un 11. novembra krastmalā. Šogad Doma laukuma Ziemassvētku eglē ir saziedējušas gan lielākas, gan mazākas Ziemassvētku zvaigznes jeb puansetijas. Tās eglīti rotā sarkanos un sudrabainos toņos. Šie ziediņi priecēs acis gan Vecrīgas apmeklētājiem, gan garāmgājējiem, tā vien vilinot pieiet un palūkoties uz eglīti visā tās krāšņumā. Egle Rātslaukumā būs bagāti rotāta viduslaikiem raksturīgā stilā ar zelta pārklājuma elementiem – zvaigznēm un ornamentāliem motīviem, lai iekļautos Rātslaukuma vidē un ēku ansamblī. Arī egle 11. novembra krastmalā būs rotāta Ziemassvētkiem raksturīgos toņos.

Tāpat pašvaldība ir gādājusi par 16 eglēm, kas atradīsies dažādās pilsētas apkaimēs un par kuru rotāšanu rūpēsies pašu apkaimju iedzīvotāji, kā arī par 22 Ziemassvētku eglēm, kas rotāsies pie galvaspilsētas kultūras centriem, parkos, skvēros un laukumos. Pilsētā būs apskatāmas Ziemassvētku egles “Meža pasaka”, “Rīgas gailis”, “Zelta laterna”, “Kraukšķītis”, “Sakta”, “Zeltīte”, “Zvaigžņu egle” un daudzas citas.

Rīgas sapošana Ziemassvētkiem šogad sākta jau valsts svētku mēnesī, īpaši domājot par gaismas noformējumu pilsētvidē, kas priecētu rīdziniekus ilgākā laika posmā līdz pat janvāra sākumam. Gaismas noformējums jau iemirdzējies Mežaparka Lielajā estrādē, Viesturdārzā, Bieriņu apkaimes Mārupītes parkā, lidlaukā “Spilve” un arī Simtgades alejā Kronvalda parkā. Tuvojoties Ziemassvētkiem, Rīgas izgaismošana svētku rotā ar lampiņu virtenēm plānota vēl kopumā 10 dažādos pilsētas parkos centrā un apkaimēs. Tāpat kā pērn, Rīgas svētku noformējumā arī šogad pie apgaismes stabiem, uz tiltiem, ceļu pārvadiem, koku zaros, virs pilsētas ielām un citviet pilsētvidē būs izvietoti gaismas dekori un virtenes.

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

TOP Komentāri

avatar