Rīgā atrod mirušu sievieti ar šautām brūcēm

12. maijā, pirms pulksten sešiem vakarā Valsts policija no iedzīvotājiem saņēma informāciju, ka Rīgā, Valdemāra ielā, mājas pagalmā atrodas mirusi sieviete. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, kā arī Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes un Rīgas Brasas iecirkņa policisti.

     Norādītajā adresē tika atrasts 1981. gadā dzimušas sievietes līķis ar šautām brūcēm. Pašreizējā informācija liecina, ka noziegums izdarīts turpat nama pagalmā. Likumsargi veica izmeklēšanas darbības, kuru laikā noskaidroja, ka iespējamā slepkava ir kāda nelaiķes paziņa – 1982. gadā dzimusi sieviete.

     Tika veikti meklēšanas darbi un tās pašas dienas vakarā aizdomās turētā persona tika aizturēta. Aizturēšanas brīdi pie sievietes tika atrasts un atsavināts uz viņas vārda reģistrēts šaujamierocis, ar ko, iespējams, izdarīta slepkavība. Jāpiemin, ka sievietei bijusi šaujamieroča glabāšanas atļauja.

     Aizdomās turētā sieviete līdz šim nav nonākusi policijas redzeslokā. Savu vainu izdarītajā noziegumā viņa atzīst, taču nozieguma motīvi vēl tiek skaidroti.

     Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

     Jāpiemin, ka aizdomās turētās sievietes aizturēšana prasīja likumsargu ātru rīcību. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs uzsver: “Aizturēšanas laikā tika sagādātas neērtības dažiem autovadītājiem, tāpēc policija aicina būt saprotošiem.”

     Tiesa šodien lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizdomās turētajai personai.

Sagatavoja:

Gita Gžibovska Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar