Rīgā ar plašu programmu atzīmēs Tēva dienu

Svētdien, 11. septembrī, Vērmanes dārzā, Tallinas ielas kvartālā un Hanzas peronā svinēs Tēva dienu, kur gaidāms tradicionālais gājiens un festivāls, kā arī dažādas bezmaksas atrakcijas, koncerti, sporta spēles, tirdziņi un “Street food” gardumu iela.

Tēva dienas gājiens un festivāls Vērmanes dārzā

Tēva dienas gājiens un festivāls būs veltīts visiem tētiem Latvijā un Ukrainā. Gājiens, kā ierasts, no plkst. 12.00 norisināsies pa Brīvības ielu (sākums pie Brīvības pieminekļa) un noslēgsies Vērmanes dārzā, kur festivāla gaisotnē visas dienas garumā gaidāma daudzveidīga aktivitāšu un kultūras programma ģimenēm ar bērniem.

Pēc Tēva dienas gājiena Vērmanes dārzā uz lielās skatuves gaidāma krāšņa programma – viens no tās vadītājiem būs Māris Grigalis kopā ar saviem bērniem. Uzstāsies dažādi mūziķi: KATO, Miks Dukurs, Nils Īle, Maija Sējāne-Īle un citi. Tāpat iecerētas “Tutas lietas” – ciemos būs ukraiņu Tuta.

Vērmanes dārza teritorijā kā lieli, tā mazi aicināti piedalīties visdažādākajās aktivitātēs. Varēs spēlēt lielizmēra spēles, kas veltītas bērnu un ģimeņu izglītošanai veselības jautājumos, vērot Latvijas Zemessardzes paraugdemonstrējumus, piedalīties lecampudeļu un futbola sacensībās, iesaistīties zinātnes eksperimentos un raķešu darbnīcā. Būs pieejama arī brīvdabas fotostudija, klinšu siena, galda hokejs un citas norises.

Rūpējoties, lai pasākumā būtu ērti arī pašiem mazākajiem, darbosies rotaļu zona mazuļiem un pārtīšanas istaba, savukārt ģimenes pusaudžiem sarūpētas tādas atrakcijas kā brīvais kritiens un 360 grādu šūpoles. Tēva dienas festivāla dalībnieki nereti ierodas kopā ar vecvecākiem, tāpēc festivāla programma veidota tā, lai būtu interesanti arī ģimenes vecākajai paaudzei. Darbosies tētiem domātu dāvanu darbnīcas, “Street food” pilsētiņa, kā arī Ukrainas kara bēgļu atbalsta biedrības “Tavi draugi” ziedojumu vākšanas akcija.

Tēva dienas gājiens un festivāls ir ģimenisks notikums, kurā allaž piedalījušies ne tikvien tēti ar bērniem, bet arī mammas, vecvecāki un citi ģimenes locekļi, kuri vēlas pateikties atbildīgajiem tētiem. Gājienā un festivālā aicināti piedalīties arī Ukrainas kara bēgļi, lai kopīgi godinātu tur palikušos tēvus, kuri cīnās par mūsu visu brīvību.

Tēva diena ar grupu “Menuets” un radošām aktivitātēm Tallinas ielas kvartālā

Svētdien, 11. septembrī, uz Tēva dienas svinībām ikvienu ielūdz arī Tallinas ielas kvartāls, kur notiks tirdziņš, galda sporta spēļu turnīri, jautras aktivitātes bērniem ar animatoru, kā arī grupas “Menuets” koncerts.

No plkst. 12.00 līdz plkst. 17.00 notiks sporta galda spēļu turnīri, un jebkurš varēs jautri pavadīt laiku kopā ar saviem mīļajiem. Spēles un turnīrus nodrošinās uzņēmums “HiPotential”, taču par balvām rūpēsies “Gardu Muti” limonādes. Savukārt no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 norisināsies Latvijas ražotāju tirdziņš, kur ikvienam būs iespēja iegādāties kādu šobrīd aktuālu dāvanu tēvam vai vectēvam.

Svētki noslēgsies ar grupas “Menuets” koncertu, kas no plkst. 18.00 būs dzirdams uz Tallinas ielas kvartāla lielās āra skatuves. Grupas dziesmas Latvijā ir aktuālas kā jauniem, tā veciem (piemēram, “Dziesma, ar ko tu sācies?”, “Alvas zaldātiņi”, “Viņi dejoja vienu vasaru” u.c.).

Tēva dienā arī daudzveidīgas norises un leļļu teātra izrāde Hanzas peronā

Hanzas perons Tēva dienā no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 aicina bezrūpīgi izklaidēties, atpūsties, ļauties dažādām darbnīcām, nodarbībām, atklāt jaunas galda spēles, baudīt izrādes, iegūt jaunas zināšanas, satikt draugus un uzzināt par jaunumiem bērnu rotaļlietās un dizaina precēs. Tāpat būs iespēja kopā ar mākslinieku Daini Rudeni apgūt grafiti mākslu, iesaistīties Latvijas Dabas muzeja aktivitātēs, vēl neredzētās galda spēlēs un sacensību atrakcijā. Varēs iegūt arī jaunas zināšanas, darbojoties zinātnes centru darbnīcās, kā arī uzzināt par drošu internetu un to, kādai ir jābūt bērniem drošai mājai.

Vēl šajā dienā Hanzas peronā divos laikos – plkst. 12.00 un plkst. 14.00 – norisināsies leļļu teātra izrāde “Ežumilla” par mazliet mežonīgu radību mežlaumiņu, kurai uz galvas ir žuburi, bet sirdī – drosme, kas robežojas ar nekaunību. “Baigā biezokņa iemītnieki iesākumā nezinās, kā tikt galā ar nevaldāmo mežlaumiņu, tomēr galu galā viņi kļūs par labiem draugiem,” vēstīts izrādes anotācijā. Lai to apmeklētu, ir jāiegādājas ieejas karte, kas pieejama “Biļešu Paradīze” kasēs.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar