Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija nosvinēja 20 gadu jubileju

Pirms 20 gadiem – 1993.gada 1.septembrī – skola uzsāka darbību kā sākumskola ar 22 skolēniem Kaļķu ielā 12. 1997. gadā skola tiek akreditēta kā pamatskola, vēlāk kā vidusskola, bet 2010.gada jūnijā skolai tiek atgriezts tās vēsturiskais nosaukums „Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija”. Pēdējo divdesmit gadu laikā skola ir ieguvusi savu, pilnībā labiekārtotu un skolas vajadzībām atbilstošu ēku, tāpat arī modernu sporta zāli un mūsdienīgu futbola laukumu ar mākslīgo segumu. Šogad ģimnāzija ir ieguvusi Ekoskolas statusu un Zaļā karoga balvu. Visu šo gadu garumā poļu ģimnāziju ir atbalstījusi gan Polija, gan Rēzeknes pilsētas dome.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, pasniedzot dāvanu ģimnāzijas direktorei Valentīnai Šidlovskai, atzīmēja, ka šī mācību iestāde ir kļuvusi par vienu no labākajām pilsētā gan mācību rezultātu, gan sabiedrisko aktivitāšu ziņā, un šobrīd mūsu pilsētu ir grūti iedomāties bez poļu ģimnāzijas. Skolas jubilejas svinībās piedalījās arī delegācijas no dažādām Polijas pilsētām, tostarp arī no Rēzeknes sadraudzības pilsētām Sianovas un Čenstohovas, un katras delegācijas pārstāvji pateicās par poļu valodas un kultūras saglabāšanu un attīstību ne tikai ģimnāzijā, bet visā Rēzeknē.

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Ewka z 6.klasy Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Ewka z 6.klasy
Viesis
Ewka z 6.klasy

Bardzo piekny byl koncert w nszej szkole!!!Serdzcznie pozdrawiam wszystkich uczniach i nauczycielach. Diekuje bardzo tez dyrektoru szkoly-Walentyny Szydlowskiej za prace!!!