Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija paraksta sadarbības līgumu

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, (RTA) tieši Zinību dienā, rektore profesore Iveta Mietule parakstīja sadarbības līgumu ar Rēzeknes pilsētas katoļu pirmsskolas izglītības iestādes vadītāju Anitu Suraku.

Līgums paredz, ka abas izglītības iestādes sadarbosies studentu prakšu īstenošanā, informācijas un pieredzes apmaiņā. Izglītības, valodu un dizaina fakultātē pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma “Pirmsskolas  skolotājs” tika uzsākta īstenot divus gadus atpakaļ, un šī gada vidū to absolvēja pirmie speciālisti.

Kā norāda studiju programmas direktore docente Svetlana Ušča, tad jaunie speciālisti ir labi sagatavoti darbam pirmsskolas izglītības iestādē, taču svarīgi ir nezaudēt saikni ar iestādēm, jo mainās pieejas, metodika.  Studiju programmas satura apgūšanu nodrošina augsti kvalificēti, savā jomā profesionāli mācībspēki, kuriem ir būtiski, sagatavojoties darbam ar studentiem, zināt tās aktualitātes, kuras skat reālo darba vidi pirmsskolas posmā.

Akadēmija Rēzeknes pilsētas katoļu pirmsskolas izglītības iestādei dāvināja jaunākās grāmatas, kuras izdevusi RTA “Burtu vuoceleite” un “Pasaciņas par trīs pelēniem”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar