Rēzeknes Augstskolu apmeklē Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Tikšanās laikā ar Rēzeknes Augstskolas rektoru Edmundu Teirumnieku, studiju prorektori Angeliku Juško-Štekeli, zinātņu prorektori Ilgu Šuplinsku, kā arī fakultāšu dekāniem, tika pārrunāti jautājumi par augstākās izglītības un zinātnes lomu reģionu attīstībā, finansējuma piesaisti zinātnei, augstskolas nākotnes perspektīvām.

Rēzeknes Augstskolas rektors E. Teirumnieks sniedza ieskatu augstskolas darbībā, norādot uz tās īpašo lomu reģionā. „Rēzeknes Augstskola ir sasniegusi augstus rādītājus zinātnē, notiek sadarbība ar darba devējiem, jo īpaši aktuāla gandrīz visos studiju virzienos ir tieši tehnoloģiskā ievirze. Tādēļ vairākkārt ir aktualizēts jautājums par Rēzeknes Augstskolas nosaukuma maiņu. Gan akadēmiskā personāla īpatsvars ar doktora zinātnisko grādu, gan augstākās izglītības iestādes līdzšinējā darbība, gan starptautiskā sadarbība liek apsvērt nosaukuma maiņu, un uzskatu, ka nākotnē augstskolai jākļūst par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju,” uzsvēra E. Teirumnieks.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma tika iepazīstināta ar Rēzeknes Augstskolas nākotnes vīziju, kas nākotnē paredz studentu pilsētiņas izveidi. „Rēzeknes Augstskolai ir dziļi vēsturiskas pedagoģiskās izglītības saknes. Tāpēc ir svarīgi turpināt iesākto,” uzsvēra L. Straujuma.

Rēzeknes Augstskolas Viesu grāmatā Ministru prezidente L. Straujuma ierakstīja šādus vārdus: „Rēzeknes Augstskolai. Vislabākie novēlējumi ceļā uz Latvijas un Eiropas līmeņa studentu centru.  Paldies augstskolai par izdarīto!”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar