Rēzeknes Augstskolā par rektoru ievēlēts Edmunds Teirumnieks

Konkursam uz Rēzeknes Augstskolas rektora amatu bija pieteicies viens pretendents - līdzšinējais  Rēzeknes Augstskolas rektors asociētais profesors, inženierzinātņu doktors Edmunds Teirumnieks. 
               Augstskolas Satversmes sapulcē ir 80 pārstāvji, t.sk., 52 akadēmiskā personāla pārstāvji, 12 vispārējā personāla pārstāvji un 16 studējošo pārstāvji. Vēlēšanās piedalījās 62 Satversmes sapulces dalībnieki. Balsu skaitīšanas komisija izsniedza 62vēlēšanu  biļetenus. Par E. Teirumnieku rektora amatā nobalsoja 61 RA Satversmes sapulces loceklis, pret – 1.  

 Saskaņā ar RA rektora vēlēšanu organizācijas un norises reglamentu pretendents ir ievēlēts, ja par viņu ir nobalsojuši ne mazāk kā 50% plus 1 balss no sapulcē klātesošo sapulces pārstāvju kopskaita. Līdz ar šo balsojumu E. Teirumnieks tiek virzīts uz Ministru kabinetu apstiprināšanai RA rektora amatā.

Klātesošie sveica E. Teirumnieku, vēlot panākumus turpmākajā darbā. E. Teirumnieks norādīja: „Līdz šim mūsu kopīgi izdarītais sniedz ierosmes jauniem  darbiem turpmākajos piecos gados. Visiem kopā strādājot arī turpmāk jāsekmē Rēzeknes Augstskola izaugsme. Paldies visiem par ieguldīto darbu un izrādīto uzticību.”

RA vadības un attīstības koncepcijā E. Teirumnieks kā augstskolas mērķi min: stiprināt Rēzeknes Augstskolas stratēģisko lomu Latgales reģionā, Latvijas un Eiropas augstākās izglītības telpā un zinātnisko institūciju sistēmā, pozicionējot RA kā tehnoloģiju akadēmiju, nodrošinot daudznozaru tehnoloģisko risinājumu izstrādi, apguvi, izpēti, popularizēšanu un pielietošanu, aktualizējot starpdisciplināro pieeju augstākās izglītības un zinātnes attīstībā, garantējot inovatīvu, tradicionālajām tautsaimniecības nozarēm, radošajai un kultūras industrijai nepieciešamo produktu izstrādi un to praktisku realizāciju. Kā aktuālos turpmāk veicamos darbus E. Teirumnieks min: veicināt inovatīvu, integrētu un starpdisciplināru zinātnē balstītu studiju programmu īstenošanu, turpināt veidot pievilcīgu studiju, pētniecības un darba vidi studējošajiem un RA personālam, attīstīt sadarbību ar Latvijas un ārzemju augstskolām studiju programmu pilnveidē un zinātniskajā jomā, kā arī stiprināt sadarbību starp studentu prakses vietām, darba devējiem, valsts pārvaldības iestādēm, profesionālajām organizācijām un biedrībām ar mērķi attīstīt darba tirgū pieprasītas studiju programmas

Pirmo reizi  E. Teirumnieks rektora amatā tika ievēlēts 2010. gada 20. aprīlī. E. Teirumnieks dzimis 1977. gada Rēzeknē. Viņš absolvējis Rēzeknes Augstskolu, 2007. gadā ieguvis inženierzinātņu doktora grādu ķīmijas inženierzinātnē.  

Rektors Rēzeknes Augstskolā tiek ievēlēts uz 5 gadiem. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar