ReQi ir radījusi jaunu hītu, lai aicinātu politiķus paskatīties uz sevi tautas acīm

HipHop grupa ReQi ir radījusi jaunu dziesmu ar nosaukumu “Meksikāņu seriāls “Pandēmija””, aicinot politiķus paskatīties uz sevi sabiedrības acīm. Dziesmas iniciators ir uzņēmējs un viens no grupas solistiem Edgars Bergholcs, kuram ideja par dziesmu radās, ņemot vērā ieilgušo pandēmijas situāciju un valdības neviennozīmīgos lēmumus.

“Dziesma ir labs veids, kā uzrunāt sabiedrību un vienlaikus valdību šajā pandēmijas laikā. Smalki niansējot jokus, mēs paužam labestīgu protestu valdības lēmumiem, sakot, ka sabiedrība ir sagurusi no tiem. Varam droši teikt, ka šī dziesma ir veltījums tiem tautas kalpiem, kas šobrīd lemj par mūsu dzīvēm. Ar šo dziesmu mēs aicinām paskatīties ar mūsu acīm – redzēt sevi no malas. Mēs ceram, ka arī līdz valdības un parlamenta “ausīm” nonāks šis singls un, iespējams, tas liks rūpīgāk izsvērt atsevišķus gudro galvju lēmumus,” atzīst Edgars Bergholcs.

Mūziķis aicina nevienu neapvainoties par dziesmas vārdiem – to mērķis nav aizskart, bet gan likt aizdomāties par sabiedrībā aktuālām tēmām.

ReQi (saīsinājums no “Redz kur ir”) ir enerģiska un radoša grupa, kuras pamata ideja ir 90. gadu HipHop vēsmas ar dažādu žanru skanējumu un profesionālu mūziķu piesaisti.  Tā kopš 2019. gada, kad tika izveidota, ar savām dziesmām pievērsusi sabiedrības uzmanību sociāli, ekonomiski un politiski aktuālām tēmām. Piemēram, dziesma “Elektrība” ir veltījums bērniem, kurā aicina tos ievērot elektrodrošību. Grupas dibinātājs ir Edgars Bergholcs, tās pamatsastāvā darbojas Edgars Bergholcs, Andris Balodis, Kristaps Kaļinka, Kristaps Krievs (DJ KRII), Aleksejs Balinskis (Alex), Mārtiņš Burkevics, kā arī Egons Kronbergs. Līdz šim grupa izdevusi jau vairākus singlus – “Sprīdītis” (2021), “Elektrība” (2020), “Ātrums” (2020) , 90tie/Pilnīgi pajāt (2020).

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar