Reliģiju kafejnīcā diskutēs par reliģisko brīvību un daudzveidību

Otrdien, 29. novembrī, no plkst. 10.00 kafejnīcā “Paviljons Ziedoņdārzs” darba devējus aicina uz diskusiju par reliģiju daudzveidību un to nozīmi sabiedrībā. Iepazīt reliģijas palīdzēs to pārstāvji, praktizētāji un pārzinātāji, tādējādi veicinot izpratni par reliģiju dažādību, kā arī daloties novērojumos par to līdzāspastāvēšanu Latvijā.

“Viens no būtiskākajiem aspektiem, kas kavē veiksmīgu starpreliģiju dialogu, kā arī reliģiju pieņemšanu sabiedrībā, ir zināšanu trūkums par vienu vai otru reliģiju un dažādām konfesijām. Vienlaikus eksistē arī dažādi aizspriedumi, stereotipi un pārliecību atšķirības. Situācijas uzlabošana nav iespējama bez izpratnes veicināšanas, dialoga un sabiedrības izglītošanas,” norāda Zaiga Pūce, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore.

Reliģiju kafejnīcas pirmā diena veltīta reliģiju daudzveidības iepazīšanai diskusijā “Reliģiju un konfesiju dialogs Latvijā.” Diskusiju, kurā piedalīsies dažādu reliģiju un konfesiju pārstāvji, moderēs Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes praktiskās teoloģijas profesore Laima Geikina.

Apskatot tādus reliģijas iekļaušanas aspektus kā reliģiskā brīvība un reliģiskās daudzveidības ietekme uz sabiedrību, diskusijā piedalīsies kapelāne un iedvesmotāja Rudīte Losāne, katoļu priesteris Viļakas, Liepnas, Kupravas katoļu draudzēs Guntars Skutels, Septītās dienas adventistu mācītājs, koučs Tālivaldis Vilnis, Latvijas Dievturu Dižvadonis Andrejs Broks, Budistu draudzes “Riga Drikung Ngaden Choling” valdes loceklis / Latvijas budistu asociācijas valdes loceklis Vadims Lazars, kā arī Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta direktore Olga Zeile.

Starpreliģiju diskusija ir pirmais “Reliģiju kafejnīcas” pasākumiem, kas aicina darba devējus atpazīt, apzināties un izprast reliģijas, dažādu konfesiju un reliģisko kustību ietekmi uz darba vidi, izglītību un citām dzīves jomām ar mērķi veicināt savstarpējo izpratni.

Pasākumu varēs vērot arī tiešraidē Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapā. Pasākumu kopums “Reliģiju kafejnīca” tiek īstenots Sabiedrības integrācijas fonda kampaņas “Izstāstīt saliedētību” ietvaros.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar