Radīts unikāls podkāsts vokālistiem «MIKROFONS»

15. jūnijā dienas gaismu ieraudzījis jauns un vēl nebijis projekts – podkāsts vokālistiem “MIKROFONS”. Šāds projekts Latvijā top pirmo reizi, un tā galvenā mērķauditorija ir esošie un topošie dziedātāji, vokālie pedagogi, muzikālo jauniešu vecāki, kā arī citi interesējošie jomas pārstāvji. Raidījumu vada Rīgas Doma Kora skolas vokālās pedagoģes, dziedātājas Rūta Dūduma-Ķirse un Santa Šillere.

Podkāsts vokālistiem “MIKROFONS” ir unikāli radīts multimediāls projekts ar izglītojošu un interesi veicinošu mērķi Latvijas vokālistu un vokālās mākslas popularizēšanai, stabilizēšanai, informējot un izglītojot kultūras sabiedrību par svarīgiem jautājumiem un aktualitātēm nozares specifikā.

Raidījuma pamatā ir izvirzītas 10 tēmas par aktualitātēm vokālajā izglītībā Latvijā, vokālistu sadarbībā ar producentiem un menedžeriem, dažādi temati par balss higiēnu, fizioloģiju, tās daudzveidību un īpatnībām vairāku vokālo žanru kontekstā. Uz sarunām tiks aicināti dažādi jomas profesionāļi, vokālie pedagogi, kā arī sabiedrībā pazīstami cilvēki, lai diskutētu par svarīgiem nozares jautājumiem. 

Pirmās epizodes raidījums “IEPAZĪSTIES – MŪZIKLI” jau skatāms un klausāms podkāsta Youtube, Spotify un Facebook profilos. Epizodes pirmā tēma nebūt nav izvēlēta nejauši, jo abu vadītāju ikdiena tiešā mērā krustojas ar Rīgas Doma Kora skolas mūziklu nodaļas ikdienu. Jaunākās epizodes viesi ir RDKS mūziklu nodaļas dibinātāja Annija Putniņa, mūziklu nodaļas vadītāja Una Stade, vokālie pedagogi Inese Romancāne un Edgars Auniņš, kā arī nodaļas absolvente Emīlija Pavlovska, ar kuriem tika apskatīti tādi temati kā: lielākie izaicinājumi vokālo pedagogu ikdienā, cik grūti vokālistam ir apvienot dažādus žanrus, par mūzikliem Latvijā un dziedātāja profesiju, iestājeksāmenu procesiem, kā uzveikt skatuves stresu un daudzas citas tēmas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar