Radioamatierisms joprojām populārs Latvijā

Radioamatierisms (vaļasprieks, kurā tiek izmantota dažāda veida radio sakaru aparatūra, lai radioamatieri sazinātos savā starpā ar radioviļņu starpniecību) kā sazināšanās un sevis pilnveidošanas veids joprojām piesaista daudzus cilvēkus. Šajā reizē eksāmenam bija pieteikušies 17 reflektanti – gan no Rīgas, Liepājas, Ventspils, Kuldīgas, Cēsīm, Tukuma, gan no Dobeles, Talsu un Durbes novadiem. Vienpadsmit pretendenti kārtoja B kategorijas radioamatieru eksāmenu un seši reflektanti vēlējās iegūt augstāku – A kategorijas radioamatiera apliecību. Sešpadsmit reflektanti eksāmenu nokārtoja, līdz ar to, Latvijas radioamatieru saime (Latvijā ir vairāk kā 300 amatieru radiostaciju) kļuva nedaudz lielāka.

VAS Elektroniskie sakari darbinieki jaunajiem radioamatieriem pēc radiostaciju ierīkošanas izsniegs radiostaciju lietošanas atļaujas, lai ēterā skanētu jauni izsaukuma signāli, kas pasaulē nesīs Latvijas atpazīšanas burtus – YL.

Papildu informācija par VAS “Elektroniskie sakari”

“Elektroniskie sakari” ir valsts akciju sabiedrība, kas visas sabiedrības interesēs plāno radiofrekvenču spektra tehnisko izmantošanu; nosaka, koordinē un reģistrē radiofrekvenču piešķīrumus, veic regulāru radiomonitoringu, pārbauda pieteikumus par traucējumiem radio un televīzijas programmu uztveršanā un radiosakaru darbībā, noskaidro to avotus un pieņem lēmumus par traucējumu novēršanu.

“Elektronisko sakaru” speciālisti regulāri sadarbojas ar citu valstu sakaru administrācijām un piedalās nozares starptautisko institūciju un organizāciju darbā, kā arī lepojas ar starptautiska līmeņa ekspertiem, kas jau daudzus gadus nodrošina, lai katrs Latvijas radio, televīzijas, interneta un mobilo sakaru lietotājs tiktu pasargāts no sakaru traucējumiem.

TOP Komentāri

avatar