Pusaudzis ar krāsu nosmērē 13.janvāra tuneļa sienu un videonovērošanas kameru

22.maijā neilgi pirms pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci pamanīja trīs jauniešus 13. janvāra ielas gājēju tunelī. Viens no viņiem ar krāsu apzīmēja tuneļa sienas un aizsmērēja arī vienu no videonovērošanas kamerām. Uz notikuma vietu nosūtītas tuvākās Rīgas pašvaldības policijas autopatruļas.

Sekojot videonovērošanas centra darbinieku norādēm, aprakstam atbilstošas personas tika atrastas pie kanāla Prāgas ielā. Videonovērošanas centra darbinieki precīzi norādīja uz vainīgo personu, uz kura plauktām vēl bija palikusi sarkanā krāsa.

Kārtības sargi lūdza jaunietim doties uz policijas operatīvo transportlīdzekli. Pie puiša atrastas piecas akrila krāsas tūbiņas. Savukārt datu pārbaudes laikā atklājās, ka pārkāpējs ir vien 16 gadu vecs. Par notikušo informēta nepilngadīgā jaunieša māte.

Pārkāpējs ar vienu no draugiem devās atpakaļ uz pārkāpuma izdarīšanas vietu. Videonovērošanas kameru viņi notīrīja, taču tuneļa sienu neizdevās atgriezt iepriekšējā stāvoklī. Lai gan jaunietis labprātīgi vēlējās novērst izdarītā sekas, līdz mātes ierašanās brīdim viņš par notiekošo uzjautrinājās un smējās.

Uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par sīko huligānismu. Jaunietis pēc lietvedības nodrošināšanas nodots mātei.

Rīgas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar