Psihoemocionālās veselības veicināšana. Kas jāņem vērā senioriem?

31.oktobrī plkst.12.00 RCB filiālbibliotēkā “Zemgale“ (Graudu ielā 59A) psihiatre Marina Veģere lasīs lekciju par psihoemocionālās veselības saglabāšanu cilvēkiem mūža otrajā pusē, kad bieži vien raksturīgi depresīvi stāvokļi un emocionālas dabas problēmas. Lekcijas laikā tiks sniegti praktiski ieteikumi, ko darīt, lai izvairītos no depresijas, kā saglabāt garīgo veselību, kā prast palīdzēt līdzcilvēkiem ar depresiju. Uz lekciju aicinām gan seniorus, gan citus interesentus.

Lekciju sagatavojuši Veselības centra Vivendi ārsti. 

Lekciju papildina ceļojošā izstāde “Depresija: no pagātnes līdz mūsdienām”, kuras mērķis ir sasaistē ar temata vēsturiskajiem aspektiem veicināt sabiedrības izpratni par garīgo veselību, veselīga dzīvesveida nozīmi depresijas profilaksē, riska faktoriem, kas nelabvēlīgi ietekmē veselību, kā arī pievērst iedzīvotāju uzmanību savai un līdzcilvēku garīgajai veselībai.

Kompleksais pasākums – lekcija un ceļojošā izstāde – tiek īstenoti ar Eiropas Sociālā fonda projekta „Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” Nr. 9.2.4.1/16/I/001 ietvaros. Tā realizētājs – P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs.

Ieeja brīva. Lekcijas ilgums 1h 50 min.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar