Psihoaktīvo vielu realizāciju aizturēta trīs personu grupa

Rīgas reģiona Kriminālpolicija bija saņēmusi operatīvo informāciju par personu grupu, kas, iespējams, nodarbojas ar jauno psihoaktīvo vielu izplatīšanu Rīgas reģionā. Pārbaudot saņemto informāciju un veicot tālāku izmeklēšanu, policistiem izdevās noskaidrot personas, kas izplata aizliegtās vielas.

Pagājušajā nedēļā Rīgas reģiona Kriminālpolicija aizturēja trīs vīriešus, pie kuriem atrada un atsavināja ap diviem kilogramiem psihoaktīvo vielu, daļa no kurām jau bija safasētas tālākai realizācijai.

Visi aizturētie vīrieši ir ap 30 gadus veci, iepriekš jau nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar jaunajām psihoaktīvajām vielām – tas noticis laikā, kad vēl nebija stājies spēkā vispārējais šo vielu izplatīšanas aizliegums.

Šoreiz pie vīriešiem atrastās un atsavinātās jaunās psihoaktīvās vielas jau ir iekļautas aizliegto vielu sarakstā, un to izplatīšana ir pielīdzināma narkotisko vielu izplatīšanai. Pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Tiesa lēma aizturētajiem apcietinājumu nepiemērot, tādēļ vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 

Foto:VP

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
janka Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
janka
Viesis
janka

Cerēju, ka tas ir neatgriezeniski beidzies, bet nekā… SAD