Programmā „Atspēriens” uzņēmēji šogad varēs saņemt līdz pat 15 000 eiro

Kopējais grantu programmas apjoms 2014.gadam būs  140 000 eiro, un vienas biznesa idejas atbalstam būs iespēja saņemt līdz pat 15 000 eiro, kas ir par 3618 eiro vairāk nekā pērn.

”Apzinoties, cik nozīmīga loma Rīgas pilsētas ekonomiskās izaugsmes veicināšanā ir mazajai un vidējai uzņēmējdarbībai, esam patiesi  gandarīti, ka „Atspēriens” ar pašvaldības un „Swedbank”  palīdzību ir kļuvis par vienu no populārākajiem mazās un vidējās  uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem Rīgā. Aicinām ikvienu jauno uzņēmēju, kuram ir labas idejas, izmantot šo iespēju un pieteikties konkursā,” uzsvēra Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Dzintars Balodis.

“Atbalsts biznesa idejai ir ļoti būtisks, lai sekmētu konkurētspējīgu uzņēmumu rašanos. Tāpēc „Swedbank” sadarbībā ar Rīgas domi jau sesto gadu turpina sniegt gan finansiālu “atspērienu” jaunajiem un topošajiem uzņēmumiem biznesa ideju īstenošanai, gan arī rīko dažādus bezmaksas seminārus ideju pilnveidošanai, jo bieži vien zināšanas jaunajiem uzņēmējiem ir būtiskākas par finansiālu atbalstu. Tāpat šogad turpināsim pērn uzsākto “Atspēriena” mentoru klubu, kur ar zināšanām un kompetenci dalās iepriekšējo gadu konkursa laureāti. Aicinu ikvienu – gan tos, kuri vēl tikai domā par savu uzņēmējdarbību, gan tos, kuri tikko spēruši pirmos soļus biznesa vidē – izmantot šīs iespējas un pieteikties jaunajam “Atspērienam”,” pauda „Swedbank” valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Daniils Ruļovs.

Konkurss jaunajiem uzņēmējiem “Atspēriens” noritēs jau sesto gadu, un arī šogad plānoti divi “Atspēriens” grantu konkursi, kuru kopējais pieejamais grantu apjoms būs 140 000 eiro. Konkursā iespējams saņemt finansiālu atbalstu līdz pat 15 000 eiro sākotnējo biznesa izmaksu segšanai. Pirmajā “Atspēriena” kārtā grantos plānots izsniegt līdz 53% no kopējās summas.

Kopš 2009.gada grantu programmā “Atspēriens” atbalstītas 100 uzņēmējdarbības idejas, piešķirot kopējo līdzfinansējumu vairāk nekā 700 000 eiro apmērā. Arī šogad grantu programma „Atspēriens” turpinās piedāvāt ne tikai finansiālu atbalstu konkursa uzvarētājiem, bet arī jaunas zināšanas, organizējot bezmaksas seminārus par uzņēmējdarbībā svarīgām tēmām, kas būtiskas ikvienas labas idejas īstenošanai.

„Pateicoties „Atspēriena” atbalstam, pirmkārt, mums, kā jaunam uzņēmumam, bija iespēja sakārtot dažādus ražošanas procesus. Tas savukārt ļāva piedāvāt plašāku produktu klāstu un aptvert lielāku klientu auditoriju. Tāpat iegūtais grants ļāva reģistrēt preču zīmi „Wild Good”, tādējādi nodrošinot zīmola aizsardzību. Mazam, tikko darbību sākušam uzņēmumam bez finansiāla atbalsta, ar reģistrāciju saistītie izdevumi var šķist ievērojami lieli, tomēr, lai aizsargātu radīto zīmolu, reģistrācija ir gaužām nozīmīga. „Atspēriena” projekta dokumentu sagatavošana bija salīdzinoši vienkārša, turklāt ļāva pievērsties sfērām, kuras iepriekš nebijām apdomājuši un saplānojuši. Tā kā kopumā jau pati projekta rakstīšana ir vērtīgs process jebkuram jaunajam uzņēmējam,” pieredzē dalījās SIA “Daba Laba”, zīmola „Wild Good” pārstāve, grantu programmas „Atspēriens“ laureāte 2011.gadā Loreta Pižika.

Konkursam, atbilstoši nolikumam, var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Konkursa pieteikumus izvērtēs atbilstoši iepriekš izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem – galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes. Kā prioritārie virzieni noteikti transports, tūrisms, ražošana (jo īpaši: biotehnoloģija, ķīmija un farmācija, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, metālizstrādājumu ražošana) informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, profesionālie un zinātniski tehniskie pakalpojumi, izglītība.

Uzņēmējiem, kas saņems augstāko punktu skaitu, tiks izteikts piedāvājums slēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu. Programmas gaitā tiks daļēji (līdz 80%) atbalstīti tādi jauno komersantu izdevumi, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību u.tml.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Jānis Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Jānis
Viesis
Jānis

Finansējuma iespējas Jūsu uzņēmuma attīstībai. Piesaisti naudu jau tūlīt un sāc augt kopā ar Cityfinances! http://www.cityfinances.lv