Prezentē sākotnējās Maskavas ielas izglītības iestāžu fasāžu apdares skices

„Patīkami pārsteidz studentu iesniegto ideju daudzveidība un fantāzija. Idejas ir daudzsološas un progresīvas. Iesniegtajās skicēs atradām potenciālos fasāžu apdares autorus ne tikai izglītības iestādēm pie Daugavas promenādes, bet arī citiem pilsētas būvobjektiem, tādejādi radot iespēju nākotnē padarīt  mūsu pilsētvidi mākslinieciski interesantu un ne ikdienišķu,” pēc iepazīšanās ar skicēm stāsta Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Savas skices un koncepcijas konkursam ir iesnieguši 25 Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas un Gleznošanas katedras bakalaura un maģistra kursa studenti.  Studentu darbi ir tapuši sadarbībā ar  pasniedzējiem Ingunu Eleri, Jāni Andri Osi, Andri Vītoliņu, Martinu Vizbuli un Sandru Levāni. 

Plānots, ka pēc mēneša sagatavotās skices un koncepcijas tiks prezentētas starpskatē jau kā potenciālas un realizējamas idejas. Savukārt jau maijā ir plānots noteikt  labāko autoru projektus, kuri tiks realizēti uz konkrēto izglītības iestāžu fasādēm. 

Rīgas domes Īpašuma departaments jau vairākus gadus mērķtiecīgi īsteno koncepciju – renovējot  pilsētas pašvaldības izglītības iestādes kā mikrorajona dominantes. Ņemot vērā to, ka lielākā daļa šo iestāžu ēkas būvētas pēc 20.gs. sešdesmito, septiņdesmito gadu tipveida projektiem, to vienveidīgajai arhitektūrai, siltinot ēkas, iespējams piešķirt pievienoto vērtību – mākslinieciski augstvērtīgu dekoratīvo apdari, kas gan atsvaidzina apkārtesošo arhitektūru, gan uzsver izglītības iestādes saturisko un sabiedrisko nozīmi.

Īpašuma departamenta 2014.gada budžetā paredzēti līdzekļi 22 Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu ēku fasāžu renovācijai un siltināšanai.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar