Policisti nakti pavada slēpnī un aiztur rūdītu maluzvejnieku

Informāciju par aizdomīgu rosīšanos Babītes ezerā Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbinieki saņēma piektdienas vakarā no kāda iedzīvotāja. Uzreiz pēc informācijas saņemšanas policijas darbinieki devās uz notikuma vietu, bet maluzvejnieks jau bija devies prom, tādēļ policisti izveidoja slēpni.

Slēpnī policisti pavadīja visu nakti, un tikai ap 7.00 rītā ezerā atgriezās maluzvejnieks, jo vēlējās pārbaudīt nelikumīgi izliktos tīklus. Policisti vīrieti uzreiz aizturēja un noskaidroja, ka viņš ir 1976.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Izrādījās, ka vīrietis ezerā izvietojis tīklus 700 metru garumā un ar tiem nozvejojis vienu līdaku, septiņus līņus un 110 kilogramus karūsu. Tā kā karūsas tajā brīdī vēl bija dzīvas, tās tika atbrīvotas no tīkliem un palaistas atpakaļ ezerā, bet par pārējām zivīm vīrietim nāksies atlīdzināt dabai nodarīto kaitējumu 425 eiro apmērā.

Pret vīrieti uzsākta administratīvā lietvedība par nelikumīgu zvejniecību, likumā par šādu pārkāpumu paredzēts 280 – 700 eiro liels naudas sods. Aizturētajam vīrietim nāksies šķirties no nelikumīgajā zvejā izmantotajiem tīkliem un gumijas laivas.

Šī nav pirmā reize, kad šī persona tiek pieķerta nelikumīgā zvejniecībā – policijas redzeslokā iepriekš viņš nonācis pirms pusgada, kad Babītes ezerā bija izlicis 45 tīklus ar kopējo garumu 2200 metri.

Policija atgādina, ka, sākoties lašveidīgo zivju sugu nārstam, sākta pastiprināta ūdenstilpņu kontrole. Policija pateicas acīgajam iedzīvotājam un aizdomu gadījumā aicina ziņot arī citus, zvanot pa tālruni 110, 27895495 vai rakstot uz e-pastu nmzag@vp.gov.lv

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar