Policija vilcienos konstatē 85 obligātā mutes un deguna aizsega lietošanas pārkāpumus

Septembra beigās AS “Pasažieru vilciens” vērsās pie Rīgas pašvaldības policijas ar aicinājumu iekļaut regulāros apsekošanas maršrutos vairākus Rīgas administratīvajā teritorijā kursējošos vilcienus, kuros novērots pieaugošs valstī noteikto epidemioloģisko prasību pārkāpumu skaits. Liela daļa rīdzinieku un Rīgā strādājošie jau bija pamanījuši Rīgas kārtības sargu klātbūtni SIA “Rīgas satiksme” sabiedriskajos transportlīdzekļos, bet nu jau vairāk kā nedēļu tiek organizēti arī vilcienu kontroles pasākumi.

No 28. septembra līdz 6. oktobrim Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, veicot Rīgas administratīvās teritorijas vilcienu pārbaudes,  konstatējuši 85 personas bez mutes un deguna aizsega vai tā neatbilstošu lietošanu. Nedēļas laikā pārbaudes kopumā veiktas 23 vilcienos.

Policija norāda, ka no 85 redzeslokā nonākušajām personām ar 69 veiktas profilaktiskās pārrunas. Visbiežāk kārtības sargu redzeslokā nonākušas personas, kuras bija sejas masku uzvilkušas tikai uz mutes, degunu atstājot ārpus tās.  Persona, kura masku uzliek tikai uz mutes, nav izpildījusi likuma prasību un arī šādām personām saskaņā ar normatīvajiem aktiem tiek paredzēts tāds pats sods kā gadījumā, ja maska netiek lietota vispār. Savukārt 16 personām, kurām maskas nav bijušas vispār vai arī uz policistu aizrādījumiem nav reaģējušas, uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Jāatzīmē, ka visai bieži policijas redzeslokā nonāk personas, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19, un šis ir bijis arī iemesls, kādēļ tās nav lietojušas sejas maskas. Daudzi pārkāpēji likumsargiem skaidrojuši, ka no nepārbaudītiem avotiem esot dzirdējuši, ja esi vakcinējies, tad sabiedriskajā transportā neesot jāvelk sejas maska. Uzreiz jāpiebilst, ka šobrīd normatīvie akti neparedz personām, kuras ir vakcinējušās, šādu iespēju.

Ņemot vērā, ka valstī vērojams būtisks saslimstības pieaugums ar Covid-19, Rīgas pašvaldības policija arī turpmāk plāno rīkot šāda veida reidus pasažieru vilcienos, kas pienāk un atiet kādā no Rīgas pieturām. Tāpat šāda veida reidi arī turpināsies SIA “Rīgas satiksme” sabiedriskos transportlīdzekļos.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka visiem pasažieriem sabiedriskajā transportā ir jālieto sejas maskas. Par mutes un deguna aizsega nelietošanu vai tā neatbilstošu lietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 50 eiro.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar