Policija atrod 54 vielu iepakojumus un nelegālu bisi

Pagājušajā nedēļā Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki par jauno psihoaktīvo vielu realizāciju aizturēja divus jaunus vīriešus. Kratīšanas laikā viena aizturētā vīrieša dzīvesvietā policisti atrada nelikumīgu gludstobra bisi un 54 jauno psihoaktīvo vielu iepakojumus.

 

Pagājušajā nedēļā Rīgas reģiona pārvaldes narkotiku apkarošanas biroja darbinieki saņēma informāciju, ka Rīgā, Juglas mikrorajonā novēroti divi aizdomīgi vīrieši, kas, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu tirdzniecību.

Policijas darbinieki nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju un, veicot pārbaudi, konstatēja, ka abi vīrieši nodarbojas ar jauno psihoaktīvo vielu realizāciju. Pagājušās piektdienas pēcpusdienā abas minētās personas tika aizturētas. Pie abiem aizturētajiem kabatās policijas darbinieki atrada arī ap diviem gramiem sevišķi smagās narkotikas – metamfetamīna.

Veicot kratīšanu abu aizturēto dzīvesvietās, pie 1989. gadā dzimušā vīrieša policisti atrada 54 jauno psihoaktīvo vielu iepakojumus, kas bija sapakotas maisiņos pa vienam gramam. Ekspertīzē apstiprinājās, ka atsavinātās vielas atrodas pagaidu aizliegto vielu sarakstā. Tāpat pie vīrieša konstatēta arī gludstobra bise, kurai nebija saņemta glabāšanas atļauja.

Aizturētie ir 1989. un 1991. gadā dzimuši vīrieši. 1991. gadā dzimušajam vīrietim ir spēkā nosacīts sods par iepriekš pastrādātu zādzību, tādēļ tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Savukārt 1989. gadā dzimušajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pret abiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 248.1 panta par jauno psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu neatļautu realizāciju. Savukārt pret 1991. gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess arī par šaujamieroča neatļautu glabāšanu.              

 

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar