Policija aktīvi cīnās pret “legālajām narkotikām”

Rīgas Pašvaldības policija atzīst, ka augu maisījumu, tā saucamo “legālo narkotiku” tirdzniecības problēma joprojām ir aktuāla un šī apdraudējuma ierobežošanai, līdz spēkā stāsies likuma grozījumi par jauno psihoaktīvo vielu iekļaušanu aizliegto vielu sarakstā un pagaidu aizlieguma piemērošanu atsevišķām vielām, pašvaldības policija darbojas savu šī brīža likumīgo iespēju robežas, veicot regulārus zālīšu maisījumu tirdzniecības objektu apsekojumus, izņemto vielu maisījumus nododot ekspertīzei, kā arī pievēršot uzmanību personām apreibuma stāvoklī, jo īpaši nepilngadīgām personām.

Vienas nedēļas laikā, no 4.oktobra līdz 11.oktobrim, apreibinošo vielu tirdzniecības objektos izņemti vairāk kā 600 iepakojumi ar dažādiem augu maisījumiem, kas nosūtīti uz ekspertīzi. Šīs nedēļas laikā uz aizdomu pamata par narkotisko vielu reibumu medicīnas iestādē nogādātas sešas nepilngadīgas personas, pie vienas nepilngadīgas personas atrasts augu maisījuma iepakojums. Pie zāļu maisījumu tirdzniecības vietas aizturēta viena meklēšanā izsludināta persona. Pašvaldības policijas pārvalžu darbinieki veic regulārus tirdzniecības objektu apsekojumus un dežūras to piegulošajās teritorijās, tādējādi apgrūtinot augu maisījumu tirdzniecību.

Rīgas Pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes Administratīvās grupas pēdējā diennaktī veicot profilaktiskos reidus nolūkā pastiprināt apreibinošo augu maisījumu tirdzniecības vietu kontroli, pārbaudīja sešas tirdzniecības vietas, kurās kopumā izņemti 496, iespējams, apreibinoši augu maisījumi, par dažādiem administratīvajiem pārkāpumiem sastādīti 14 apskates protokoli, kā arī vienam augu maisījumu pārdevējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par dzīvošanu Latvijas teritorijā bez deklarētas dzīvesvietas.

Foto: bauska24.lv

TOP Komentāri

avatar