Policija aiztur divus vīriešus par staltbrieža nelikumīgu nomedīšanu

Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja darbinieki saņēma anonīmu informāciju no vietējiem iedzīvotājiem par to, ka Taurupes pagastā pa nakti, iespējams, notiek nelikumīgas medības. Pārbaudot ienākušo informāciju, pagājušās sestdienas agrā rītā Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja darbinieki pamanīja kādu lēni braucošu automašīnu, no kuras ar prožektoru periodiski tika apspīdināti medību lauki. Minētā darbība likumsargiem raisīja aizdomas, ka šādā veidā nelikumīgi varētu tikt meklēti meža dzīvnieki. Kādu brīdi vēlāk, no tās puses, kur aizbrauca automašīna atskanēja šāviens.

Lai noskaidrotu lietas apstākļus, Valsts policijas darbinieki apturēja aizdomīgo transportlīdzekli. Tā apskates laikā likumsargu aizdomas par malumedniecību apstiprinājās. Automašīnā atradās ne tikai pašrocīgi pielāgotais prožektors, bet arī medību ieroči un nomedīta staltbrieža govs.

Notikuma vietā policisti aizturēja 2 malumedniekus -1967.gadā un 1959.gadā dzimušus vīriešus. Skaidrojot notikušā apstākļus, policisti konstatēja, ka malumednieki izmantojuši ne tikai oficiāli reģistrētu šaujamieroci, bet arī nelikumīgi glabātu ieroci.

Par notikušo Valsts policijas Ogres iecirknī uzsākts kriminālprocess par nelikumīgām medībām un par šaujamieroča neatļautu glabāšanu.

Valsts policija pateicas ikvienam, kas ziņo par nelikumīgām medībām un aicina arī turpmāk iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem. Ja rodas aizdomas par nelikumīgām medībām vai zveju, aicinām ziņot Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienībai, zvanot pa tālruņa numuru 27895495 vai rakstot uz e-pastu: nmzag@vp.gov.lv.

Foto:VP

TOP Komentāri

avatar