Pircēji citu dāvanām tērē vairāk nekā personiskām lietām

Zigmārs Bitenieks, „Dabas Labumi” tirgotājs norāda, ka līdz ar dāvanu iegādi, svētku labumi tiek sarūpēti ne tikai saviem tuvākajiem, bet arī pašu vajadzībām – visbiežāk tās ir zāļu tējas, dažādi našķi, medus, kā arī rokdarbnieku darinājumi – cimdi, zeķes. Turklāt iegādājoties preces dāvanām, izvēle atšķiras: “Nereti lūkojoties pēc dāvanām, priekšroka tiek dota, piemēram, siltām, adītām vilnas zeķēm ar latviešu rakstiem, taču pašu vajadzībām tiek iegādātas zeķes bez rakstu zīmēm vai izšuvumiem, jo tās ir krietni lētākas,” pircēju paradumus komentē rokdarbniece Irina Čerepaņņikova, Domina Shopping Ziemassvētku tirdziņa amatniece.

Tendenci svētku dāvanām tērēt vairāk kā ierasts, apliecina arī t/c Domina Shopping pārdošanas rādītāji: „Decembris tirdzniecībā ir īpaši aktīvs posms, kad līdz ar Ziemassvētku tuvošanos, iedzīvotāji arvien aktīvāk meklē īpašas dāvanas ģimenei un draugiem. Domina Shopping ik gadu šajā laikā palielinās pircēju plūsma, veikto pirkumu skaits un vidējā pirkumu summa. Piemēram, pērn vidējā summa palielinājās aptuveni par 10%, komentē Ilze Brazeviča t/c Domina Shopping vadītāja.

Tirgotāji norāda, ka nereti dāvanu iegāde tiek veikta nevis mērķtiecīgi pēc iepriekš sagatavota saraksta, bet gan spontān, pērkot to, kas iepaticies no plašā veikalu un tirdziņa sortimenta. “Domina Shopping Ziemassvētku tirdziņš ir kļuvis par labu tradīciju, un pircēji to apmeklē, lai sarūpētu dāvanas gan sev, gan savai ģimenei un draugiem, taču idejas dāvanām visbiežāk rodas pēc piedāvājuma apskates. Nereti tirgotājiem jābūt arī kā padomdevējam un palīgiem labākās dāvanas iegādei,” komentē rokdarbniece Maija Baltbārdze, tirdzniecības centra Domina Shopping Ziemassvētku tirdziņa amatniece.

Foto: publicitāte

TOP Komentāri

avatar