Pikniks pilsētā: kā sagatavoties, lai tas izdotos

Ķengaraga promenāde, Dzintaru pludmale, Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parks un Dzegužkalns, Vanšu tilta apskates vieta pie Saules akmens, Mangaļsalas mols Rīgā un Ziemeļu forti Liepājā – tās ir tikai dažas no pilsētnieku iecienītajām slepenajām un ne tik slepenajām vietām, kur dienas ritējumā piestāt, lai izbaudītu gardu uzkodu, svaigu kafiju un skaistu skatu.

Mākslīgi radīt pilsētnieku iemīļotas vietas ir ļoti grūti, toties var dalīties ar citiem savos atklājumos un zināšanās par vislabāko vietu līdzi paņemtās maltītes vai miera baudīšanai! Tādēļ “Narvesen” jau otro gadu apkopo pilsētas punktus – vietas, kur vislabāk var vērot saules lēktu vai rietu, kas pilsētas dunas viducī pēkšņi dāvā klusuma oāzi, kur satiekas seni un mūsdienīgi pilsētas vaibsti. Pilsētas punktu ir gana daudz, bet kā sagatavoties, lai pikniks izvērstos par patīkamu piedzīvojumu? “Narvesen” piedāvā vairākus padomus.

Perfekta vieta. Neatkarīgi no tā, vai piknikojat parkā, pludmalē vai savā dārzā, piknika vietai jābūt ērtai, līdzenai un, vēlams, apēnotai, lai karstajā vasaras saulē neiedzīvotos veselības problēmās. Piknika laikā jums gribēsies ne tikai paēst, bet arī laiski izstiepties un paslinkot, vērojot apkārtni, tāpēc vislabāk, ja zem piknika segas būs līdzenas smiltis, zāliens vai daži ērti spilveni. Šeit liela nozīme ir arī skatam visapkārt: piknikošana būs daudz jaukāka, ja acis priecēs košas puķu dobes, rotaļīga strūklaka vai ostā ienākošie kuģi.

Glīts iekārtojums. Piknika sega un spilveni nebūt nav vienīgie aksesuāri, kas pikniku padara ērtu un patīkamu. Ļaujiet savai fantāzijai lidot un padariet pikniku par elegantu piedzīvojumu ar auduma salvetēm, glītiem traukiem un galda piederumiem. “Narvesen” atgādina – vienreizlietojamie plastmasas trauki vairs nav stilīgi un netiek piedāvāti pārdošanā, tāpēc izvēlieties dabai draudzīgākus materiālus vai, vislabāk, īstus stikla vai porcelāna šķīvjus. Un neaizmirstiet sakopt piknika vietu, kad esat beiguši maltīti!

Garda maltīte. Protams, pikniks nebūtu pikniks bez garšīgas, svaigas maltītes. Uzkodas, salāti, sviestmaizes, svaigi un žāvēti augļi un ogas, rieksti, laba kafija – tas viss lieliski piestāv piknika ēdienkartei. Svarīgi izvēlēties ēdienu, ko ērti paņemt līdzi un baudīt neierastos apstākļos, turot rokās. Piknika gardumus varat sagatvot mājās, bet iespējams arī iegādāties veselīgus našķus pa ceļam un izbaudīt jaukās garšas bez mazākās piepūles. Ir vērts apsvērt aukstumsomas iegādi un atturēties no produktiem, kas ātri bojājas, lai pikniks vasaras karstumā neizvērstos nepatīkamās vēdergraizēs.

Patīkama sabiedrība. Pikniks ģimenes lokā, ar mīļoto, labākajām draudzenēm, jautriem kolēģiem vai četrkājaino mīluli – katram formātam būs savs šarms. Vienīgais noteikums – piknikā jādodas ar kompāniju, kurā jūtaties labi, jo tas ir laiks sarunām, smiekliem, skatieniem un nejaušiem pieskārieniem. Pikniks ir arī izcili piemērots arī domubiedru grupu ikmēneša saietiem. Vasara ir īstais laiks, lai no sociālajiem tīkliem un tiešsaistes sapulcēm pārceltos pilsētvidē un tieši tur pārrunātu jaunākās grāmatas, īpašos rokdarbus vai citas interešu sfēras.

Interesanti pavadīts laiks. Maltīti brīvā dabā vienmēr var apvienot ar lietderīgu vai izklaidējošu nodarbi. Ņemiet līdzi galda spēles, rokdarbus un rotaļlietas bērniem, izmantojiet šo laiku, lai iemācītu jaunu komandu sunim, ja piknikojat vienatnē – nepalaidiet garām iespēju netraucēti palasīt. Sarīkojiet viktorīnu piknika biedriem un kopā noskaidrojiet, kas jūsu kompānijā ir iecienītākie ēdieni, mūzika un citas vasarīgas lietas un cik labi viens otru pazīstat!

Patiess prieks. Pikniks neizdosies, ja jūsu domas klejos citur. Nolieciet malā viedierīces, uz brīdi aizmirstiet par darbu, ikdienas steigu un baudiet vasaru, ēdienu un labu kompāniju! Tveriet mirkli šeit un tagad, pamaniet tuvākajā apkārtnē lietas, ko agrāk neesat ieraudzījuši, un atklājiet savu pilsētu no jauna!

Pilsētas punktu karti meklējiet šeit: https://pilsetaspunkti.lv/.

Foto: ilustratīvs (pexels.com)

TOP Komentāri

avatar