Piešķirs 83 tūkstošus eiro pilsētas noformējumam Pasaules Čempionāta hokejā laikā

Ceturtdien, 22.aprīlī, Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē deputāti atbalstīja līdzfinansējuma piešķiršanu 83,3 tūkstošu eiro apmērā Pasaules Čempionāta hokejā vīriešiem īstenošanai – Rīgas pilsētvides tematiskajam noformējumam un informatīvajam atbalstam.

Sākotnējais budžeta pieprasījums bija 109,6 tūkstošu eiro apmērā, bet veicot tirgus izpēti par  2021. gada Pasaules Čempionāta hokejā oficiālā talismana tēla – eža “Spiky” izgatavošanu un eksponēšanu pilsētvidē, ir izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums un talismana tēlu izgatavošana, eksponēšana pilsētvidē izmaksās lētāk.

Līdzfinansējuma ietvaros tiks nodrošināts Rīgas pilsētvides tematiskais noformējums un informācija čempionāta laikā, tai skaitā karogi mastos, vertikālie karogi apgaismes stabos un kontakttīklu balstos, lielformāta informatīvie plakāti, vides dizaina objekti un cita veida tematiskie vides noformējumi, kas veicinās čempionāta un Rīgas popularizēšanu.

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Padome šā gada sākumā nolēma apstiprināt Rīgu kā vienīgo 2021. gada Pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizatoru. Visas 64 spēles, ieskaitot spēles par medaļām, no 21. maija līdz 6. jūnijam norisināsies Latvijā.

Čempionāts  ir viens no nozīmīgākajiem starptautiskajiem  sporta pasākumiem pasaulē, kam ar plašsaziņas līdzekļu un digitālo platformu palīdzību seko līdzi aptuveni viens miljards cilvēku.

Līdzekļi tiks piešķirti no Rīgas domes rezerves fonda.

TOP Komentāri

avatar