Piešķir papildu līdzekļus veselības aprūpes nozarei

Šodien, 10. augustā, Ministru kabinets lēma par papildu līdzekļu piešķiršanu veselības aprūpes nozarei, novirzot 2,8 miljonus eiro, lai varētu segt izdevumus ārstniecības iestādēm par šogad maijā sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas radušies saistībā ar Covid -19 uzliesmojumu un seku novēršanu.

No minētās kopējās summas 1,9 miljoni eiro paredzēti veikto ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu apmaksai, 729 tūkstoši eiro – stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu apmaksai, savukārt 163 tūkstoši eiro – laboratorisko izmeklējumu apmaksai.

Aprēķinātie izdevumi ambulatorajā un stacionārajā sektorā saistāmi ar pakalpojumu nodrošināšanu, epidemioloģiskās drošības pasākumu nodrošināšanu ārstniecības iestādēs, kā arī individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu lietošanas nepieciešamību gan ārstniecības iestādēs, gan sniedzot medicīnisko aprūpi mājās.

Tāpat Ministru kabinets atbalstīja 2,4 miljonu piešķiršanu veselības nozarei, lai norēķinātos par ārstniecības personu un pārējo nodarbināto virsstundu, kas saistītas ar Covid-19 jautājumu risināšanu un seku novēršanu, darba samaksu par laika periodu no šā gada 1.janvāra līdz 31.maijam.

TOP Komentāri

avatar