Piesakies filmu skatīšanās sacensībām un pārspēj iepriekšējā gada 45 stundu rekordu

“Filmu skatīšanās sacensības pirmo reizi organizējām pirms gada, kinoteātra 10 gadu jubilejas pasākuma ietvaros, kad savu izturību un aizrautību pret kino pierādīja jaunais un daudzsološais kino režisors Rūdolfs Mings. Iepriekšējā gada sacensībām saņēmām vairāk nekā 1200 pieteikumu – tas arī bija iemesls jaunas tradīcijas iedzīvināšanai mūsu kinoteātrī. Tikai ikgadēji organizētas sacensības mums spēs nodrošināt ar vien jaunus rekordus, tāpēc esam gatavi atbalstīt azartiskākos skatītājus un ļaut viņiem uzstādīt ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules līmeņa rekordus,” aicina Normunds Labrencis, k/t “Kino Citadele” vadītājs.

 

Izturīgākā kino skatītāja sacensībās var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu. Lai pieteiktos rekorda uzstādīšanai, dalībniekiem līdz 10. novembrim jāaizpilda pieteikuma anketa “Forum Cinemas” mājas lapā. Rekorda uzstādīšanā piedalīsies 12 dalībnieki, kuru vidū būs 6 finālisti, kas pieteikušies kinoteātra mājas lapā, iepriekšējā gada uzvarētājs Rūdolfs Mings (Miķelsons), radio Pieci.lv izvēlēts dalībnieks un 4 kinoteātra draugi – dziedātājs Dons (Artūrs Šingirejs), modele un TV seja Māra Kampernova, vieglatlēte Laura Ikauniece un mākslinieks Kašers (Kaspars Blūms-Blūmanis).

 

Dziedātājs Dons: “Kino man ir ļoti tuvs – kinoteātri apmeklēju ļoti bieži, eju uz jaunākajām filmām un man pat ir izveidojies savs iemīļoto režisoru tops. Ja ir iznākusi kāda no Tarantīno, Spīlberga vai Malika jaunākajām filmām cenšos noskatīties to pēc iespējas ātrāk. Kino ir viens no iedvesmas avotiem, tas spēj iedvesmot arī mani, radot jaunus mūzikas skaņdarbus.”

 

“Filmu skatīšanās sacensības noteikti ir aizraujošs process, tāpēc ne mirkli nedomājot piekritu dalībai šajā pasākumā. Tā būs iespēja ne tikai izjust sacensību garu, bet arī iepazīt aizrautību pret kino mākslu,” vērtē vieglatlēte Laura Ikauniece.

 

Rekorda uzstādīšana notiks 14. novembrī plkst. 18.00, kinoteātrī “Kino Citadele”. Sacensību norisi varēs vērot ikviens kinoteātra apmeklētājs “Kino Citadele” 4. stāva foajē, kur tiks izvietota sacensību platforma ar dalībnieku krēsliem un ekrānu. Pasākums tiks translēts tiešraidē visas diennakts garumā kinoteātra mājas lapā www.forumcinemas.lv un www.draugiem.lv/kino. Izturīgākā kino skatītāja sacensību uzvarētājs saņems “Kino Citadele” VIP karti vienam gadam, otrās un trešās vietas ieguvēji saņems VIP kartes attiecīgi trīs un vienam mēnesim.

 

Novembra mēnesī kinoteātris svin savu dzimšanas dienu, kā ik gadu sarūpējot saviem skatītājiem īpašus pārsteigumus un aizraujošas aktivitātes. Kinoteātra jubilejas dienā, 14. novembrī, kinoteātris dāvās saviem apmeklētājiem iespēju vērot kino filmas par svētku cenu 24 stundu garumā – 2, 49 eiro laikā no plkst. 10.00 līdz 22.00, savukārt nakts seansus no 22.00 līdz pat 9.00 rītā apmeklētājiem būs iespēja skatīt vien par 1,49 eiro biļešu cenu.

 

Pirmās filmu sacensības Latvijā tika organizētas 2013. gadā, kad savu izturību pie kino ekrāna pierādīja 10 azartiskākie Latvijas kino skatītāji. Visizturīgākie bija Elīna Garda, kura filmas skatījās 41 stundu un 5 minūtes, Linda Vasīte Vanaga – 44 stundas un 44 minūtes un uzvarētājs Rūdolfs Mings, kurš bez aizmigšanas, ievērojot visus sacensību noteikumus, spēja izturēt 45 stundas.

Foto: publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar