Piecas tehnoloģiju inovācijas, kas var palīdzēt pagarināt mūžu

Mūsu dzīvi, darbu, savstarpējo komunikāciju un teju katru ikdienas soli ietekmē neskaitāmas tehnoloģijas un inovatīvas ierīces. Bet vai tās ir tik gudras, lai palīdzētu paildzināt cilvēku mūžu un uzlabot veselību? Gatavojoties vērienīgajam ilgdzīvošanas notikumam “Biohacking 2019”, kustības Biohacking.lv komanda piedāvā ieskatu inovatīvākajos rīkos, kas ar zinātnes palīdzību paver vēl nebijušas iespējas “uzlauzt” sevi ilgākai un kvalitatīvākai dzīvei.

Gultā ar robotu

Nīderlandē ir izstrādāts pasaulē pirmais miega robots (Somnox Sleep Robot), kas palīdz iemigt un uzlabot miega kvalitāti. Robots, kas atgādina nelielu spilvenu, paredzēts turēšanai rokās, un tajā iebūvētais mehānisms pieskaņojas cilvēka elpošanai, palīdzot ķermenim atslābt. Tāpat robots atskaņo iemidzinošas skaņas, piemēram, meditācijas mūziku, šūpuļdziesmas, sirdspukstus un tā saucamo balto troksni.

Sarkanās gaismas terapijas paneļi mājai

Sarkanās gaismas terapija ir veselības uzlabošanas metode, kas darbojas šūnu līmenī. Sarkanā gaisma uzlabo ādas veselību, veicinot kolagēna veidošanos, tāpat tā uzlabo arī kopējo fizisko sniegumu, sekmē muskuļu atjaunošanos u.c. Turklāt sarkanās gaismas terapija kļūst arvien pieejamāka, piemēram, “Joovv” ir izstrādājis sarkanās gaismas terapijas paneļus, ko ikviens var izmantot mājas apstākļos veselības uzlabošanai un fitnesa mērķu sasniegšanai.

Gudrais spogulis, kas par Tevi zina visu

Arī ikvienā mājoklī atrodamais spogulis no ikdienišķa priekšmeta var pārtapt par daudzpusīgu biohakeru palīgu. Kompānija “Mango Mirror” ir radījusi viedo spoguli, kas, sasaistot dažādas lietotnes un viedierīces, apkopo un ziņo lietotājam par viņa veselības stāvokli, informē par laikapstākļiem, plānotajiem notikumiem kalendārā un citām svarīgām niansēm. Ņemot vērā lietotnēs “redzēto”, gudrais spogulis palīdz plānot maltītes un izstrādāt efektīvu fizisko aktivitāšu grafiku.

Zemādas mikročips veselības veicināšanai

Zviedrija ir kļuvusi par vienu no vadošajām valstīm pasaulē, kur jau vairāk nekā trīs tūkstošiem iedzīvotaju ir implantēti zemādas mikročipi. Čipu tehnoloģija jau šodien ļauj to īpašniekiem atteikties no elektroniskajām darba caurlaižu kartēm un citām ikdienā nepieciešamajām identifikācijas kartēm, tomēr tai ir arī liels potenciāls veselības veicināšanā. Čipā apkopotie dati par tā īpašnieka veselības stāvokli palīdzētu sekot līdzi pat nelielām veselības rādītāju izmaiņām un laikus reaģēt problēmu gadījumos.

Gaismas terapija vīriešu reproduktīvajai veselībai

Sēkliniekos esošie fotoreceptori (gaismjūtīgās šūnas) reaģē uz fotobiomodulāciju jeb gaismas terapiju, kas var palīdzēt uzlabot spermas kvalitāti. Viens no gaismas veidiem, kas pozitīvi ietekmē vīriešu reproduktīvo veselību, ir jau minētā sarkanā gaisma. Terapijas izmēģinājumi liecina, ka tā spēj sekmēt vīrišķā hormona testosterona ražošanu un palīdzēt uzlabot dzimumdzīves kvalitāti.

Lai iepazīstinātu ar daudzveidīgiem biohakeru paņēmieniem, rīkiem un pieredzēm sevis uzlādēšanā, šonedēļ, 26. un 27. aprīlī Rīgā norisināsies vērienīga Ilgdzīvošanas konference “Biohacking 2019”. Konference norisināsies jau otro gadu un pulcēs vairāk nekā 30 pasaulē un Baltijā atzītu lektoru un vairākus simtus biohakeru kustības sekotāju.

“Biohacking 2019” apmeklētājiem būs iespēja arī praktiski apgūt dažādus biohakinga paņēmienus “spēļu istabā” un darbnīcās, tostarp iepazīt skaņas meditāciju, iesaistīties skaņas un ritma nodarbībā, apmeklēt rūdīšanās treniņus, pirtis un ledus vannu, kā arī izmēģināt daudzveidīgas veselības uzlabošanas tehnoloģijas.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar