Pie Krievijas vēstniecības atklāj Latvijas militārās industrijas EXPO

Turpinot palīdzēt Ukrainai, Ziedot.lv uzsācis ziedojumu kampaņu, kurā ikviens ir aicināts ziedot līdzekļus Latvijā ražotu militāro preču iegādei Ukrainas brīvības aizstāvjiem. Kampaņa atklāta ar Latvijas militārās industrijas EXPO pie Kongresu nama, dienas garumā ikviens var apskatīt militārās preces, kas tiek ražotas Latvijā un par ziedojumiem tiks sarūpētas Ukrainas armijai.

“Ukraiņu tauta un ukraiņu karavīri šajos deviņos nežēlīgās cīņas mēnešos ir pierādījuši, ka viņi nevienam neatdos savu zemi un mājas. Mūsu karavīri turpina nepagurdami cīnīties par mūsu tautas brīvību. Tajā pašā laikā tuvojas ziema, un ienaidnieka karaspēks, kas mērāms vairākos simtos tūkstošu karavīru, nepadara šo cīņu vieglāku. Ukrainas armijai ir vajadzīga dažāda veida palīdzība, jo nevienu karu nevar uzvarēt tikai ar ieroci. Ļoti svarīga ir stratēģiskā plānošana, izlūkošana, ukraiņu karavīru nodrošināšana ar formām un tehnisko aprīkojumu. Mēs ļoti novērtējam atbalstu, ko Latvija un tās iedzīvotāji ir snieguši Ukrainai šajos mēnešos, tas ir nozīmīgs un ļoti svarīgs. No sirds ceram, ka jau pavisam drīz mēs visi kopā varēsim svinēt uzvaru, un, lai uzvarētu, mums visiem ir jāsper konkrēti soļi, un tāpēc ir jāturpina ziedot Ziedot.lv,” atklāšanas pasākumā norādīja Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

Arī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons uzsver: “Ir svarīgi turpināt atbalstīt Ukrainu, lai tā spētu uzvarēt šajā karā, bet ne mazak būtiski ir attīstīt savu militāro industriju, kas var atbalstīt gan Ukrainas, gan pašas Latvijas aizsardzības vajadzības. Tādēļ šī ziedot.lv iniciatīva paver ne tikai jaunas iespējas, bet arī nostiprina izpratni, ka mēs Latvijā varam arī radīt un ražot augsti kvalificētus militāros produktus.”

Līdz šim kampaņā iesaistījušies 11 pašmāju aizsardzības nozares uzņēmumi, kas ir gatavi nodrošināt nepieciešamo militāro ekipējumu –  SIA “Vāģi, SIA Edge Autonomy, Biedrība Bruņotava, SIA Kronis, LV-Teh, Brasa Defence Systems, Global Wolf Motors, SIA Teters, SIA Rīgas dīzelis D, “Atlas Aereospace” un Baltic Bullet. Plašāk par Latvijā ražotām militārām precēm var lasīt ziedot.lv/labaszinas mājas lapā. Tiesa, kā norāda Ziedot.lv, piedalīties kampaņā aicināti arī citi nozares uzņēmumi un saraksts ar precēm, kuru iegādei kampaņas laikā tiks vākti līdzekļi, ir atvērts papildināšanai.

“Karadarbībai Ukrainā noritot jau desmit mēnešus, redzam ukraiņu panākumus un nepieciešamību turpināt atbalstu, lai tiktu atbrīvota visa teritorija un padzīts pēdējais krievu zaldāts. Tādēļ kopā ar atbalstītājiem un Latvijas militārās industrijas ražotājiem esam uzsākuši šo kampaņu “Lai labas ziņas piepildītos, ir jāziedo”. Aicinām iedzīvotājus aktīvi iesaistīties un pielikt roku, lai šo uzvaras mirkli pietuvinātu,” stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Lai iedzīvotājiem būtu labāka izpratne par Ukrainas armijai nepieciešamajām lietām, kuru iegādē viņi var piedalīties ar kampaņas starpniecību ziedojot līdzekļus, pie Kongresu nama uz vienu dienu atvērts militārās industrijas EXPO. Tā laikā 15. novembrī līdz pat pllkst.21.00 ikviens interesents klātienē var apskatīt ziedojumu kampaņā iekļauto militāro ekipējumu.

Ziedot un vairāk par kampaņu “Lai labas ziņas piepildītos, ir jāziedo” var uzzināt ziedot.lv/labaszinas

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar