Pie Brīvības pieminekļa svinīgi izklāts lielais Ukrainas karogs

Turpinoties “Ukrainas nedēļai” galvaspilsētā, pie Brīvības pieminekļa ceturtdien, 17. februārī, notika pasākums “Karogs par mieru Ukrainā”, kura laikā svinīgi izklāja 30 metrus garu Ukrainas karogu.

Pasākumā piedalījās Ukrainas vēstnieku Oleksandru Miščenko, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis, vicemēri Edvards Smiltēns un Linda Ozola, domes deputāti, pārstāvji no Ārlietu un Aizsardzības ministrijām, kā arī Saeimas deputāti.

Pēc svinīgās karoga izklāšanas kopā tika nodziedātas Latvijas un Ukrainas himnas, kā arī notika fotografēšanās pie vides objekta – Ukrainas kartes. O. Miščenko atkārtoti pateicās, ka Latvija un Rīga izrāda solidaritāti un dod signālu ukraiņu tautai, tāpat kā visai pasaulei, ka Ukraina nav viena savā cīņā par neatkarības aizstāvēšanu.

“Ukrainas nedēļa” noslēgsies svētdien, 20. februārī, kad Ukrainas vēstniecības pagalmā, Kalpaka bulvārī 3, no plkst.12 līdz 18 ikviens varēs ierasties un iedegt svecītes. Plkst.17 pasākuma vietā ieradīsies Rīgas domes vadība un Ukrainas vēstnieks, kuram tiks pasniegti šonedēļ akcijas “Bērni zīmē nākotnes Ukrainu” laikā radītie zīmējumi.

Jau vēstīts, ka Rīgā šonedēļ pasludināta “Ukrainas nedēļa”, kuras laikā ar dažādiem pasākumiem Latvijas galvaspilsēta pauž atbalstu Ukrainas suverenitātei un integrācijai Eiropā.

Pirmdien pie Rīgas domes ēkas pacēla Ukrainas karogu un rātsnamu izgaismoja šīs valsts nacionālajās krāsās, savukārt otrdien Doma baznīcā notika dievkalpojums “Aizlūgums par Ukrainu”. Trešdien Ukraiņu vidusskolā tika atklāta akcija “Bērni zīmē nākotnes Ukrainu”.

Šomēnes aprit 30 gadi, kopš nodibinātas Ukrainas un Latvijas diplomātiskās attiecības. Kopā ar Latviju, Rīga nelokāmi atbalsta Ukrainas suverenitāti un integritāti Eiropā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar