Phjončhanā piedalīsies 31 LSPA students

Latvijas Olimpiskās komandas “Phjončhana 2018” delegācijā, dalībai XXIII Ziemas Olimpiskajās spēlēs, Phjončhanā, iekļauti 108 dalībnieki, tai skaitā 35 sportisti un 42 treneri, apkalpojošais personāls un mediķi. Jāatzīmē, ka 31 no Olimpiskās delegācijas pārstāvjiem ir Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) students, darbinieks un absolvents.

Olimpiskajās spēlēs startēs 10 LSPA studiju programmās studējoši Latvijas olimpieši, kā arī 21 Sporta pedagoģijas akadēmiju absolvējis vai tajā strādājošs Olimpiskās delegācijas vadības, treneru, medicīniskā, tehniskā personāla pārstāvis, sacensību tiesnesis un valsts amatpersona.

“Bez gudriem, spēcīgiem un labi izglītotiem sporta speciālistiem sports nevar pastāvēt. Tādēļ jāsaka paldies mūsu Akadēmijas speciālistiem, studentiem un absolventiem – sporta dzīves praktiķiem,  kuri sekmē sporta izaugsmi un kopību, kuri ar savām zināšanām un pieredzi spēj ieņemt stabilu vietu sporta praktiķu elitē”, savās pārdomās dalās LSPA rektors Jānis Žīdens.

“Vienlaikus ir skaidrs, ka sports, kā ikviena joma, piedzīvo likumsakarīgas, uz attīstību vērstas, pārmaiņas, ar iespēja attīstīt savas zināšanas un profesionālās vērtības,”  norāda J.Žīdens un uzsver, ka LSPA studentu un absolventu plašā pārstāvniecība Olimpiskajās spēlēs tikai vairo pārliecību, ka Akadēmija ar savām sporta izglītības un veselības aprūpes programmām ir uz pareizā ceļa: „Mūsu līmeni  apliecina absolventu panākumi starptautiskajā līmenī! Novēlu Latvijas komandai veiksmīgus startus un augstus rezultātus Olimpiskajās spēlēs!”

LSPA par savu augstskolu izvēlējušies un sporta zinātni apgūst biatlonists Andrejs Rastorgujevs (absolvējis 2013.gadā); bobslejisti Matīss Miknis, Jānis Jansons un Jānis Strenga (absolvējis 2010.gadā); kamaniņu braucēji Kendija Aparjode, Andris un Juris Šici; kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, kā arī šorttrekists Roberts Jānis Zvejnieks.

Akadēmiju absolvējuši trīs no sešiem Latvijas Olimpiskās delegācijas vadības pārstāvjiem – delegācijas vadītājs, Olimpiskais vicečempions airēšanā Žoržs Tikmers, vadītāja vietnieks Andris Lupiks un preses atašeje Marita Vilciņa.

Kopā ar Olimpiešiem uz spēlēm dosies viņu treneri un palīgi – LSPA absolventi: bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis; biatlona treneris Ilmārs Bricis; Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga, kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis, kamaniņu sporta treneris un Olimpisko sudraba un bronzas medaļu laureāts Mārtiņš Rubenis, kamaniņu sporta tehniskais personāls Sandris Bērziņš, Maija Tīruma un Jānis Liepa; treneris skeletonā Mihails Arhipovs; treneri kalnu slēpošanā Jana Zvejniece (rezerviste) un Ingus Eiduks; fiziskās sagatavotības trenere slidošanā Diāna Stupele un šorttreka trenere Evita Krievāne.

LSPA absolvējuši arī Olimpiskās izlases fizioterapeiti Edvīns Lešenkovs, Agris Potašs un Māris Eikens.

Savukārt LSPA profesore Agita Ābele dosies uz Phjončhanu, kā pirmā pārstāve no Latvijas, lai tiesātu daiļslidošanas sacensības četrās disciplīnās.

No Valsts amatpersonām Phjončhanu apmeklēs 2003.gadā LSPA absolvējušais aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Pirms četriem gadiem Olimpiskajās spēlēs Sočos piedalījās 30 LSPA studenti, darbinieki un absolventi.

XXIII Ziemas Olimpiskās spēles Phjončhanā notiks no 2018. gada 9. līdz 25. februārim. Delegācijā iekļautie sportisti startēs deviņos sporta veidos: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā.

Informāciju sagatavoja:
LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar