Perkusiju spēlēšana likumsargus aizved pie marihuānas smēķētāju bohēmas pamestā ēkā

Piektdien, 24.maijā, pulksten 22.12 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par perkusiju spēlēšanu pie kādas nepabeigtas būves Grīziņkalnā. Apstākļu pārbaudīšanai uz notikuma nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes autopatruļa.

Likumsargi, apsekojot norādīto īpašumu, pamanīja trīs vīriešus un vienu sievieti. Pie viena no vīriešiem atradās vairāki perkusiju instrumenti. Savukārt pārējās personas sēdēja uz zemes uzklāta paklāja. Blakus atradās arī iesākti alkohola iepakojumi. Likumsargi izjautāja personas, vai kādam no viņiem pieder šī ēka, pēc kā saņēma noraidošu atbildi. Personas skaidroja, ka visai bieži iekļūstot privātīpašumā un viņuprāt nevienam ar šādu rīcību netraucējot.

Sarunas laikā uz paklāja pamanīta atvērta soma, kurā bija redzama stikla burka ar diviem augu maisījuma iepakojumiem. Kārtības sargi, atverot burku, sajuta marihuānai raksturīgu smaku. Jautājot, kam soma pieder, personas apgalvoja, ka kādam viņu draugam, kas devies pavadīt savu draudzeni uz mājām. Tāpat viņi taisnojās, ka nezinot ne šī drauga uzvārdu, ne arī viņa dzīvesvietas adresi. Arī atvērtie alkohola iepakojumi viņiem nepiederot.

Personas, uzzinot, ka tiks nogādātas Valsts policijā, atzinās, ka trīs no viņiem izsmēķējuši vienu marihuānas cigareti.

Aizdomās par narkotisku lietošanu aizturētas trīs personas – divi 1981. gadā dzimuši vīrieši un 1997.gadā dzimusi sieviete. Pēc Valsts policijas lūguma aizturētie nogādāti Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā ekspertīžu veikšanai, bet pēc tam nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Rīgas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar