Pēc pirmās “X Faktora” tiešraides šovu pamet duets “Neprāts” un Tom Simo

7. novembra vakarā šova “X faktors” pirmajā finālsērijā dalībniekiem bija uzdevums izpildīt dziesmas, kuras vislabāk izpauž viņus. Ar pirmo raidījumu tika dots starts cīņai par šova galveno balvu 10 000 eiro un ekskluzīvu līgumu ar ierakstu kompāniju “Universal Music Group”. Pēc 12 dalībnieku priekšnesumiem skatītāji un žūrija nolēma, ka no tālākas dalības šovā izstājas duets “Neprāts” un Tom Simo, savukārt “Aizdevums.lv” skatītāju simpātiju balvu ieguva Diona Liepiņa.

 

Duetam “Neprāts” bija tas gods atklāt 4. sezonas tiešraides, izpildot romantisko Bruno Mars dziesmu “Just the way you are.” Žūrija šo priekšnesumu vērtēja kā mīlestības pielietu un lieliski sagatavotu priekšnesumu, kas perfekti atbilst vakara tematikai. “Pats satraucošākais bija atklāt X Faktora 4. sezonu,” tā atzina duets “Neprāts”.

Šarmantā Grēta Grantiņa uz skatuves kāpa kā otrā un skaļi pieteica sevi ar zviedru leģendārās popgrupas ABBA dziesmu “Winner takes it all”, pieceļot žūriju kājās. “Šī ir tie brīži, kurus vērts ir dzīvot. Tas bija fināla cienīgs priekšnesums,” tā žūrijas pārstāvis Reinis Sējāns. Kā atzina Grēta, ja viņai būs dota tāda iespēja, tad ar katru nedēļu viņa paliks ar vien aktīvāka un drošāka.

Kā nākamais skatītājus priecēja finālists Edgars Kārkliņš, kurš izpildīja vienmēr aktuālā Dona dziesmu “Tev pieder rīts”. Intars Busulis atzina, ka izbaudīja Edgara priekšnesumu un noticēja viņam, savukārt Marats atzina, ka Edgars no šī šova var paņemt visvairāk. Kā atzina pats Edgars, tad viņš vēlētos kādā no nākamajām reizēm nodziedāt arī kaut ko “roķīgāku”.

Atraktīvā grupa “Audiokvartāls” izpildīja pasaulslavenās grupas, kas pirms dažiem gadiem viesojās arī Latvijā, The Killers superhitu “Human”. Aija atzīmēja ar to, ka ir bijusi ļoti trāpīga dziesmas izvēle. “Ir sajūta, ka esam iekāpuši tūres busiņā un tagad 6 nedēļas braukāsim pa koncertiem,” tā grupa “Audiokvartāls”

Tom Simo dziedāja grupas Carnival Youth aranžēto un mūžam aktuālo dziesmu “Dzeguzes balss”. “Man bija izveidojies tēls par tevi kā puiku, bet šīs dziesmas laikā tu kļuvi par vīrieti,” tā Intars Busulis. Savukārt Toma mentors atzina, ka viņiem izdevās viss veiksmīgi un, ka šis bija taktisks gājiens.

Kā nākamā uz skatuves kāpa Olga Palušina, izpildot Selēnas Gomezas dziesmu “Lose you to love me”. Reinis Sējāns par priekšnesumu izteicās šādi: “Ļoti pārdomāts priekšnesums – kā muzikāli, tā vizuāli.”

Jauneklīgais Eduards Rediko ar savu enerģisko MIKA dziesmu “Grace Kelly” burtiski aizrāva visus žūrijas locekļus. “Grūti iedomāties vēl kādu no mūsu finālistiem, kurš varētu tik labi tikt galā ar šo dziesmu,” tā žūrijas vienīgā dāma Aija Auškāpa.

Meiteņu grupa “We”, izpildot Vitnijas Hjūstones dziesmu “I wanna dance with somebody” , lika žūrijas locekļiem dejot un no visas sirds just līdzi dziesmas izpildījumam. “Adrenalīns ir tas, kas pietrūka mēģinājumā, bet bija šeit,” tā par savas komandas pārstāvēm Aija Auškāpa.

Spēcīgās balss īpašnieks Deniels Bērziņš nekautrējās izpildīt Adeles dziesmu “Rolling in the deep”. Žūrijas loceklis Marats atzina, ka  Deniela priekšnesumam nevarēja nenoticēt, jo tas bija pa īstam.

Talantīgā Diona Liepiņa žilbināja skatītājus ar savu brīnišķīgo kleitu un Lady Gaga dziesmu “Always remember us this way.”. Aija Auškāpa par Dionas priekšnesumu izteicās šādi: “Tiešām skaisti. Man ļoti patīk šī dziesma. Jāsaka, ka tu nebiji sliktāka par Lady Gaga.”

Nākamā uz skatuves kāpa burvīgā Loreta Klibiķe. Viņa sevi tiešraidēs pieteica ar pašmāju populāro dziesmu “Laime Šī”, ko izpilda burvīgu skatuves dāmu trio – Kristīne Pāže, Agnese Rakovska un Aija Andrejeva. “Šis ir brīnišķīgs piemērs kā ar mērķtiecību un darbu var sasniegt virsotnes,” apgalvo Reinis Sējāns.

Pirmo tiešraidi noslēdza noslēpumainais un mierpilnais Viktors Buntovskis, kurš apbūra visus ar vienu no pasaulē populārākajām dziesmām – Džona Lenona “Imagine”. “Guļošs, čirkains miers. Kaut kad tev būs jāveras vaļā un jādod kaut kas vairāk, bet šodien man pietika,” tā žūrijas loceklis Marats Ogļezņevs.

Papildu drošības nodrošināšanai visi dalībnieki un darbinieki ir vakcinēti un viņiem tiek veikti Covid-19 testi. Tāpat arī tiek ievērota distance, telpas kvadrātmetriem atbilstošs cilvēku skaits, valkātas FFP2 maskas (izņemot šova vadītāju un dalībniekus), kā arī ievēroti citi piesardzības pasākumi, lai vērienīgais šovs var notikt iespējami drošā vidē.

Nākamajā svētdienā, 14. novembrī, dalību šovā turpinās atlikušie 10 dalībnieki, kuri izpildīs populārākās pasaules un Latvijas dziesmas. Seko līdzi jauno talantu muzikālajiem izaicinājumiem katru svētdienas vakaru kanālā TV3 un televīzijā Go3 plkst. 20.00.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar