Pasaki paldies savai sirdsmāsiņai

Nepilna mēneša laikā akcijai ‘’Meklējam sirdsmāsiņu’’ ir pieteiktas pirmās 100 medmāsas. Akcijas organizatori – Rietumu Bankas labdarības fonds un laikraksts ‘’Diena’’ – aicina ikvienu esošo vai bijušo slimnīcu pacientu atbalstīt un pieteikt akcijai savu sirdsmāsiņu, tādējādi izsakot atzinību un pateicību par medmāsiņu veikto darbu.

Jau desmito gadu Rietumu Bankas labdarības fonds akcijā “Meklējam sirdsmāsiņu” aicina izteikt pateicību Latvijas medmāsām par viņu pašaizliedzību un atgādināt par medmāsu nozīmīgo ikdienas darbu. Sadarbībā ar akcijas patronesi – Valsts prezidenta kundzi Ivetu Vējoni un informatīvo atbalstītāju – laikrakstu “Diena”, akcijas laikā tiks noskaidrotas 20 Sirdsmāsiņas, kuras pārstāv trīs klīniskās universitātes slimnīcas – Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu.

Rietumu Bankas labdarības fonds medmāsiņām piešķirs naudas prēmijas 1000 eiro apmērā (pirms LR nodokļu nomaksas) un aicinās piedalīties svinīgā pieņemšanā Prezidenta pilī šī gada novembrī.

Pateikt paldies nekad nav par vēlu, tāpēc, ja Tava sirdsmāsiņa joprojām strādā kādā no universitātes slimnīcām, Tu vari viņai pateikties, aizpildot akcijas anketu kādā no trīs slimnīcām vai sūtot elektronisku pieteikumu uz e-pastu pieteikt@sirdsmasinas.lv.

Atgādināsim, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā strādā 475, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā 703 un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā 1200 medmāsas. Šobrīd aktīvākie balsotāji ir esošie un bijušie Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas māsiņu pacienti un viņu ģimenes.

Akcijas iniciatore Inga Šīna, Rietumu Bankas labdarības fonda Valdes priekšsēdētāja uzsver, “Tieši pacientu balsojums un labie vārdi dod spēku un izturību māsu ikdienas darbam. Pateicoties šai akcijai, sabiedrībai ir iespēja iepazīties ar sirsnīgākajām māsām, kā arī pievērst uzmanību māsu profesijai. Lai arī skaitlis 19 000 tūkstoši medmāsas šķiet liels, no tām liela daļa nestrādā nozarē un Latvijā joprojām katastrofāli trūkst medmāsas. Šis ir arī iemesls, kāpēc, piemēram, nereti tiek atliktas operācijas uz vēlāku laiku.”

Foto: publictātes

TOP Komentāri

avatar