Pārcelts vasarā plānotais “Country Bauska” festivāls

Līdz ar straujā vīrusa „Covid-19” izplatību pasaulē, „Country Bauska” festivāla organizatori informē, ka šajā vasarā paredzētais festivāls tiek pārcelts uz 2021. gada jūliju. Rūpējoties par festivāla apmeklētāju, mākslinieku un organizatoru veselību un drošību, kā arī ņemot vērā noteiktos piesardzības pasākumus valstī, pasākuma norise šajā vasarā nav iespējama.  

Šogad festivāls norisinātos jau divdesmit pirmo reizi. Tajā bija paredzēts dzirdēt tādus mūziķus kā Jessica Lynn (ASV), Doug Adkins (ASV), kā arī Latvijā iemīļotos māksliniekus –  “Klaidonis”, “Dakota”, “Sestā Jūdze”, “The Rolltones” u.c.. Festivāla norise pārcelta uz 2021. gada vasaru, kad situācija pasaulē būs stabilizējusies un jau atkal varēs kopīgi svinēt kantrīmūzikas svētkus, tostarp izjust amerikāniskās šī mūzikas žanra vēsmas tepat pie mums – Bauskā. 

„Situācija, protams, nav patīkama. Taču festivāla mākslinieki ir saprotoši. Varam paziņot, ka šī gada plānotie amerikāņu mākslinieki Jessica Lynn un Doug Adkins devuši apstiprinošu atbildi, un būs satiekami nākamā gada festivālā,” stāsta „Country Bauska” producents Uldis Ozoliņš. „Domāju, ka nākamgad festivāla mūziķu klāsts varētu būt plašāks, tam varētu pievienoties arī skandināvu grupas. Šobrīd prognozējam, ka festivāls norisināsies nākamā gada jūlija sākumā, lai nepārklātos ar Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.”

“Mēs ļoti vēlējāmies šogad festivāla viesiem uzburt svētku atmosfēru, ne tikai ar muzikālajiem priekšnesumiem, bet arī ar virkni citu aktivitāšu, taču pašreizējā situācija liedz šos plānus realizēt. Pat, ja festivālu būtu iespējams rīkot pirmajā nedēļas nogalē un mazākā formātā, mēs nevarētu nodrošināt ārvalstu mākslinieku klātbūtni. Tas nebūtu godīgi pret festivāla apmeklētājiem,” stāsta festivāla producents Mārtiņš Jātnieks. “Esmu pārliecinājies, ka Latvijā ir uzticīgi kantrī mūzikas draugi, tāpēc, esmu drošs, ka nākamgad, ar vēl lielāku vērienu, atgriezīsimies un kopā lieliskā atmosfērā un mūzikas pavadījumā radīsim svētkus.”

Paredzētā mākslinieku programma paliks nemainīga uz 2021. gada festivālu. Pasākuma organizatori informē, ka tuvākā mēneša laikā tiks paziņots pārceltā festivāla „Country Bauska” norises datums. Iegādātās biļetes pasākuma apmeklētājiem būs derīgas uz 2021. gada festivālu. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar